Actualitzat el 13/05/2019

El so que balla

Les coreografies de Xavier Bagà sobre músiques d'Enric Montsant, aquest 17 de maig al CAT

Aquest divendres 17 de maig el CAT de Gràcia acollirà l'estrena de l'espectacle de música i dansa El so que balla, amb música d'Enric Montsant interpretada pel seu grup, La Banda d'en Vinaixa, i coreografies de Xavier Bagà amb ballarins dels esbarts de Llinars del Vallès i Molins de Rei.  


El so que balla està dissenyat pel ballarí i coreògraf Xavier Bagà, que ha vestit de moviment la música escrita i arranjada pel músic Enric Montsant a partir de les propostes musicals Suit de suits i Danses per escoltar. El repertori està format per melodies populars i tradicionals catalanes amb un arranjament del tot innovador i interpretades en directe pel grup granollerí La Banda d'en Vinaixa, que encapçala el mateix Montsant amb la gralla i que integren actualment Xavier Pijuan (gralla i flauta travessera), Òscar Igual (acordió), Joan Gomis (baix elèctric) i Albert Mallorca (percussió).

El llenguatge coreogràfic d'El so que balla és el resultat del recorregut professional del seu coreògraf i de la formació en dansa tradicional i preparació en dansa contemporània obtinguda per tots els intèrprets al llarg d’aquest muntatge. La posada en moviment va a càrrec de membres de l’Esbart Dansaire de Llinars del Vallès i de l’Esbart Dansaire de Molins de Rei, mentre que el repertori s'arrela en cançons i danses tradicionals: "La dama d'Aragó", "La cançó del lladre", "La ploma de perdiu", "El ball de cintes de les Preses", "Punta i taló"...

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat