Actualitzat el 18/05/2019

Dues veus, un mar i alguna maquineta

Tarta Relena, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Marta Torrella i Helena Ros són Tarta Relena, un duo vocal que recentment ha presentat el seu primer disc, Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), amb un repertori a capel·la que viatja pel Mediterrani, de Mallorca a Grècia. Aquest dissabte 18 de maig en parlaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4
Tarta Relena

El viatge musical de Tarta Relena ve de lluny. Amigues des que tenien sis anys, sempre han fet música juntes. Després de formar-se una amb el piano, l'altra amb clarinet i xel·lo, cap als setze anys van començar també a cantar amb una coral.

Les ganes d'engegar un projecte personal totes dues els va fer començar a cantar a duo, primer amb una guitarra però de seguida concentrades en les veus a capel·la, buscant el contrast i el joc entre els seus timbres, molt contrastats. Per la via pràctica, el treball amb les seves veus i la recerca del més adient per a aquest format els ha dut al repertori de les músiques mediterrànies, incorporant puntualment algun toc electrònic a la base orgànica de les veus.

El "Romanç de Cecília", la "Cançó de collir figues", que van sentir de Maria del Mar Bonet empeltada amb elements de la islandesa Björk; la bullanguera "So de pastera"; la tonada sefardita "Morenica", inspirada en la versió del contrabaixista israelià Avishai Cohen, o el clàssic del rembetiko "Tou Votanicou", amb un sintetitzador marcant el ritme a nou, sonaran aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 dedicat a Tarta Relena.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat