Actualitzat el 24/05/2019

Dues tasses de tallers ibèrics

Les Trobades de Música d'Arrel Tradicional es faran enguany a Castellnou de Bages i a Pontós

Les Trobades de Música d'Arrel Tradicional, que promouen des de fa uns quants estius els músics de Coetus, es farà aquest estiu dues vegades: del 4 al 10 d'agost a Castellnou de Bages, i del 25 al 31 d'agost a Pontós. Atès l'èxit de convocatòria dels estius precedents, aquest estiu, dues tasses.   
Mario Mas durant el taller de guitarra. Foto: Dani Álvarez

Ja ho hem comentat altres vegades en aquesta web. L'orquestra de percussió ibèrica Coetus ha anat obrint amb mirada pròpia un espai en la música tradicional ibèrica que es va eixamplant. Ho ha fet amb els seus concerts i col·laboracions, però també amb unes trobades de formació a l'estiu que s'han anat celebrant a diversos pobles. L'objectiu d'aquests cursos, adreçats a músics i a aficionats, és ensenyar i practicar música en un sentit ampli, però al voltant dels ritmes tradicionals de la península Ibèrica, el seu repertori i els seus trets caraterístics.

Després de tres anys exhaurint places, aquest estiu s'han programat dues edicions, que podran acollir un total de 200 alumnes en diferents cursos de percussió, cant, guitarra, baix i instruments de vent, amb professors com Carles Dénia, Ana Rossi, Rusó Sala, Aleix Tobias, Martí Hosta, Antonio Sánchez, Acari Bertran, Angelo Manhenzane, Xavi Lozano, Guillem Aguilar i Mario Mas.

La gent que les ha viscut explica que les Trobades no només serveixen per aprendre música; també s'hi crea un ambient molt especial, per la diversitat de procedències i de bagatges culturals dels seus participants. Tot això es viu en les classes de combo (que a les tardes complementa els cursos especialitzats del matí) i es mostra en l'actuació final que tots els inscrits fan, com una manera de tornar al poble l'experiència viscuda. Enguany, aquestes actuacions seran el 9 d'agost a la plaça de la Vila de Castellnou de Bages i el 30 d'agost al Convent de Pontós.

Podeu consultar més detalls sobre els cursos i les inscripcions al web de les Trobades.

Navega per les etiquetes

CastelnouPontósCoetusTrobades

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat