Actualitzat el 18/06/2019

Cançons fraternals, aspres i de trenc d'alba

Els Capvesrpres musicals omplen de folk el Museu de la Mediterrània

Per quart estiu consecutiu, la terrassa del Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, acollirà uns Capvespres Musicals especialment sensibles amb la música d'arrel i el folk. Aquest agost hi passaran Névoa amb Vicenç Solsona, Jaume Arnella amb Ferran Martínez i Marala Trio
Névoa i Vicenç Solsona. Foto: Joan Tous / Museu de la Mediterrània

Cançons fraternals, cançons aspres i cançons a trenc d'alba. Dues parelles emblemàtiques i un jove trio femení formen l'oferta dels Capvespres Musicals d'aquest estiu al Museu de la Mediterrània, a partir de les 20 h i amb entrada gratuïta. S'obriran l'1 d'agost amb la cantant Névoa, que presentarà el seu segon disc, gravat al costat del guitarrista Vicenç Solsona, Consciència de classe (Temps Record, 2019). Junts versionen amb passió i originalitat un seguit de clàssics provinents de diversos mons –Chico Buarque, la copla, Víctor Jara, la Nova Cançó, la Cançó francesa, el fado...– però travessades totes per un profund sentit fraternal i de 'consciència de classe'.

 
Ferran Martínez i Jaume Arnella. Foto: Assumpta Bosch / Museu de la Mediterrània

Igualment crítiques i estimulants són les cançons que sonaran en el segon capvespre. El 8 d'agost l'incombustible romancer Jaume Arnella, acompanyat del no menys il·lustre acordionista Ferran Martínez, exploraran cançons 'aspres i de mala petja', històries i melodies de tradició oral, recollides principalment als pobles de la Garrotxa, que són com petites cròniques socials i que mouen a reflexionar, per exemple, sobre l'exclusió i la marginació que han patit les dones en la societat tradicional. 

 
Marala. Trio Foto: Marta Mas / Museu de la Mediterrània

I seran tres dones joves, Marala Trio, les que protagonitzaran el tercer i darrer capvespre d'aquest estiu amb tres veus i tres guitarres. El 14 d'agost la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort presentaran el seu primer disc, A trenc d'alba, amb un repertori de composicions pròpies directament inspirades en la música d'arrel tradicional.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat