Actualitzat el 10/07/2019

Tones de folk-rock a la Vall de Tena

The Waterboys, el 12 de juliol al festival Pirineos Sur

Habitualment hi ha mil motius per anar a la Vall de Tena, a la comarca aragonesa de l'Alt Gàllego, començant pel paisatge. Aquest 12 de juliol n'hi haurà mil i un, perquè el grup de folk-rock The Waterboys actuarà a l'auditori natural de Lanuza (23.30 h), en el marc del festival Pirineos Sur.
The Waterboys, a la sala Barts de Barcelona el 2015. Foto: Xavier Mercadé

El grup liderat pel carismàtic i udolaire escocès Mike Scott ha estat tot un referent del folk-rock europeu des de la seva creació, el 1983 a Londres. Bàsicament, perquè s'han sabut crear un estil propi, una combinació de referents literaris i d'un equilibrat joc entre el rock elèctric i el caliu del folk celta més acústic que ha deixat obres de pes, especialment el celebrat Fisherman's Blues (Ensign/Chrysalis, 1988), però que s'ha anat reinventant amb el temps. Separats el 1993 i reunits el 2000, el seu darrer treball fins ara, Where the Action Is (Cooking Vinyl, 2019), és un nou exemple d'aquesta música amb caràcter però eclèctica.

Altres noms interessants en aquesta edició del Pirineos Sur, a l'escenari natural de Lanuza, són els d'Emir Kusturica & The Non Smoking Orchestra (25 de juliol), Martirio i Chano Domínguez homenatjant Bola de Nieve i Toquinho amb Sílvia Pérez Cruz (27 de juliol). I al poble de Sallent de Gàllego hi actuaran entre altres Maruja Limón (19 de juliol), Lornoar (20 de juliol), Jerez Texas i Javier Ruibal (21 de juliol)... i també s'engegaran 'experiències escenicomusicals a la natura': així, el 27 de juliol al mirador de Yandel, a Panticosa, el duo aragonès Vegetal Jam presentarà El alma en la lluvia (autoeditat, 2017), temes inspirats en la terra mullada a ritme de fandango, xotis, masurques, arin arin, valsos, etc.

Navega per les etiquetes

WaterboysPirineos Sur

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat