Actualitzat el 22/06/2019

Més cambra d'arrel, si us plau!

El duet Criatures, al programa Tradicionàrius de Ràdio 4

El duet d'acordió diatònic i gralla Criatures passaran aquest dissabte 21 de juny pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu segon disc, Praxinoscopi (Segell Microscopi, 2019). Un pas més, provat i rumiat, en el colorista i elegantíssim terreny de la 'cambra d'arrel'.
Criatures Foto: Juan Miguel Morales

El duet Criatures van publicar el seu primer disc, Taumàtrop (Picap, 2017), després de guanyar el Concus Sons de la Mediterrània 2016. Enguany han publicat el seu segon àlbum, on continuen experimentant –i jugant– amb el concepte de cambra d'arrel: patrons tradicionals arranjats meticulosament per acordió diatònic i gralla, donant pas a colors inèdits en el panorama del folk català i donant espai també a les dèries i gustos dels seus dos integrants (per exemple, els ballets vuitcentistes catalans, en el cas de l'acordionista Marçal Ramon, o la música llatinoamericana, en el cas del graller Ivó Jordà).

De tot això se'n parlarà en un programa monogràfic on també sonaran unes quantes de les peces que conformen Praxinoscopi, que ha comptat amb la producció de Dani López: "Ball pla d'Andorra", del mateix López; "Corta Jaca", de la carioca Francisca Gonzaga; "La cigarrera", de Josep Serra; "La balanguera", amb la veu de Joana Gomila; "Apa tu!", de Marçal Ramon i la sardana "Sant Martí del Canigó", del mestre Pau Casals.Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat