Actualitzat el 11/07/2019

Al regne de les Nyacres

La 17a Trobada de Cantadors d'Espolla, el 19 i 20 de juliol

Espolla, a l'Alt Empordà, acull cada juliol l'emblemàtica trobada de cantadors per coronar, entre tots ells, el Rei de les Nyacres: el més enginyós a l'hora de cantar corrandes, garrotins, jotes i el que més convingui. La dissetena edició tindrà lloc els propers 19 i 20 de juliol.
La corona del Rei de les Nyacres Foto: Xevi Vilaregut

Les activitats de la Trobada a Espolla arrencaran el divendres 19 de juliol amb una activitat que va començar com un experiment i va prenent volada: la Glosa de Vins. A partir de les 22 h a la plaça del Dòlmen, els cantadors aniran glosant les qualitats dels vins dels quatre cellers convidats, mentre es degusten tapes i copes. 
 
 
Ambient general de la Trobada de Cantadors 2018 Foto: Xevi Vilaregut

El dissabte 20 de juliol, la Glosa en Remull durà la cançó improvisada al migdia a la piscina municipal, mentre que el Dinar de Cantadors continuarà amb la festa al Pati de les Moreres. Ja a la tarda, a partir de les 18.30 h, a la pista de l'escola començaran les eliminatòries del combat. I a la nit, després del Sopar de Glosadors, començarà l'esperat Combat per decidir el Rei o Reina de les Nyacres.

Acompanyats d'un grup de músics, per parelles o en solitari, els aspirants hauran d'improvisar lletres actuals, picants, inversemblants... sobre diversos pals o patrons característics dels Països Catalans, resolent diverses proves proposades per un personatge, 'la Ponicana'. El jurat coronarà al final el nou Rei o Reina de les Nyacres d'enguany, que prendrà el relleu del guanyador dels dos darrers anys, el malloruí Pau Riera 'Rierol' (si no és que aquest acaba revalidant el títol), i s'endurà com a premi una bota de garnatxa.


Pau Riera 'Rierol', coronat com a Rei de les Nyacres els anys 2017 i 2018 Foto: Xevi Vilaregut

Navega per les etiquetes

GlosaNyacresEspollaCantadors

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat