Actualitzat el 18/07/2019

Festa sabanera

El colombià Carmelo Torres, aquest 20 de juliol al Diobar de Barcelona

Manxa, cúmbia i folk de categoria aquest dissabte 20 de juliol al soterrani del Diobar de Barcelona. A partir de les 23.30 h, hi actuarà l'acordionista Carmelo Torres y su Cumbia Sabanera, un dels grans exponents de la música popular del Carib colombià.
 
Aquest dissabte arriba al Diobar de Barcelona tot un joglar de la cúmbia, Carmelo Torres, representatiu de la música de Montes de María, a la zona del Carib colombià, un territori on l'acordió conviu amb la gaita i no és només un vehicle per a la música comercial, sinó que encara perviu com instrument indispensable per cantar a la vida quotidiana, a una natura exuberant, al treball i a la festa d'una societat especialment diversa i que beu de les històries de les comunitats indígenes, europees, àrabs i africanes que hi han anat vivint, convivint i fent aportacions musicals.

Enmig d'aquest ambient ha crescut Carmelo Torres, que és fill de músics (el seu pare era un referent en la tradició de la gaita corta) i pagesos, treballadors en una plantació de tabac. Va ser deixeble d'Andrés Landero (1932-2000), conegut com el "Rei de la cúmbia". De fet, un fill de Landero, Orlando Landero, és actualment percussionista al grup de Torres. Després del concert, la festa seguirà al Diobar fins a la matinada amb el DJ Sonikgroove.

Aquí podeu escoltar Carmelo Torres y su Cumbia Sabanera interpretant a Mèxic una de les seves cançons més conegudes, "Vivo parrandeando":

Navega per les etiquetes

ColòmbiaDiobarCarmelo Torrescúmbia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat