Actualitzat el 22/07/2019

Cançons nostres, flors que floreixen, arrels rebels...

L'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes aposta pel folk al festival Korre Ke Token

Des del passat dia 20 i fins al proper 27 de juliol, l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes impulsa un escenari a la festa major de la vila selvatana amb concerts de música d'arrel: Arnau Tordera i Magí Canyelles, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Germà Negre, etc.  
Arnau Tordera, Magí Canyelles i els músics de 'Les cançons seran sempre nostres'

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes aposta, un any més, per la consolidació d’un escenari amb les darreres novetats de la música d’arrel i amb música feta a Blanes per les nits de festa major de la població. En total són vuit dies d’activitat, del 20 al 27 de juliol, sota el paraigües de la festa major, amb un segell propi, bona part d’aquestes a l’escenari del festival situat a la plaça 1 d’octubre (plaça Espanya).
 
Enguany, entre les propostes destacades, s’hi poden trobar l’espectacle Les cançons seran sempre nostres, del cantant Arnau Tordera i el tenorista Magí Canyelles (23 juliol, 23.15 h), darrer premi Teresa Rebull, així com la presentació dels treballs Si són flors, floriran (DiscMedi, 2018), de la Cobla Catalana dels Sons Essencials (25 juliol, 23.15 h) i Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018), dels Germà Negre (27 juliol, 23.15 h).
 
A més, el Festival també acollirà les actuacions de Marcel Casellas, amb la proposta de folk electrònic House aborigen (25 juliol, 0.45 h), així com Dj Falugues (27 de juliol, 0.45 h), una sessió de música mediterrània i de la terra a càrrec de Josep Lluís Santiso.
 
També participarà en la secció diürna del festival la Cobla Amsterdam (27 juliol, 12.00 h), una formació holandesa que es dedica a la interpretació de sardanes i música per a cobla. En aquest cas, la cobla participarà en una ballada i vermutada popular.
 
Pel que fa als músics blanencs, les propostes van des de l’escola de música i els batxillerats artístics, fins a formacions més professionals. Així, les dues primeres nits, dissabte 20 i diumenge 21, van actuar els grups  IncendisBohènmians Sic Trio, així com la Big Band del Col·legi Santa Maria. El dia de Santa Anna, el dia 26, també després dels focs (23.30 h), pujaran a l’escenari els grups de rock La Revuelta i Ghost trip .
 
Finalment, el festival també recull dues propostes de dansa de l’entitat organitzadora, tot i que es faran a l’escenari de la plaça dels dies feiners. El dimecres 24 de juliol, l’Escola de l’Esbart (a les 20.00 h) i el Cos de Dansa (a les 23.15 h) oferiran els espectacles Balls (en)cantats” i Arrel rebel, respectivament.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat