Actualitzat el 29/07/2019

Quinze anys de la Plaça del Folk

La programació del CAT a la festa major de Gràcia, del 15 al 22 d'agost

La Plaça del Folk, la programació de concerts de música d'arrel que el CAT instal·la a la plaça del Sol durant la festa major de Gràcia, celebrarà la quinzena edició, del 15 al 22 d'agost, amb una programació diversa: ball folk, rumba, balls de festa major...
El graller Manu Sabaté i el grup Spontus Foto: Arxiu del CAT

Des de l'any 2005, el Centre Artesà Tradicionàrius té l'encàrrec del districte de Gràcia de programar els concerts i activitats de l'escenari de la plaça del Sol, rebatejada per a l'ocasió com a Plaça del Folk. Enguany, l'activitat arrencarà el dijous 15 d'agost amb el grup d'Ulldecona Pepet i Marieta celebrant 15 estius perfectament imperfectes. L'endemà, divendres 16 d'agost, serà el torn d'un altre grup eminentment festiu, els vallesans Catfolkin. Dissabte 17 d'agost, hi haurà programa doble amb el repertori de ball pirinenc de l'emblemàtic grup El Pont d'Arcalís seguit de la jove fanfara catalana Fanfarra. El diumenge 18 d'agost, es podrà escoltar l'espectacular trobada entre el graller i clarinetista català Manu Sabaté i el grup bretó Spontus. I de la Bretanya a l'Ebre: el dilluns 19 d'agost, el grup de folk-rock Los Sirgadors presentaran El Periple BSO. Dimarts 20 d'agost, pujarà a l'escenari La Típica, grup confeccionat expressament per interpretar adaptacions a diversos estils ballables de les músiques patrimonials de la festa major de Vilafranca del Penedès. I finalment, la Plaça del Folk es tancarà amb música del barri: el dimecres 21 d'agost, els Arrels de Gràcia hi presentaran Rumba i olé!  

Com cada any, el grup de percussió Kabum amenitzarà les estones d'abans i de després de cada concert, mentre que a la matinada hi haurà sessió de PD amb Dr. Batonga, Ricard Ros, DJ Mussol i Txarly Brown.

A més dels concerts de nit, hi haurà també matinals i tardes familiars folk amb contacontes, espectacles familiars recordant la figura de Xesco Boix amb Marcel Marimon, Fèlix de Blas i Els cinc dits d'una mà; un taller de pandereta gallega amb Eva López, un altre amb el grup de percussió Reperkutim, i tallers de dansa amb els mestres Joan Codina, Ramon Cardona, Xavi Rota i Pep Lizandra.

A més, enguany la Plaça del Folk també acull les actuacions dels grups guanyadors dels concursos DescoNNecta de Lluïsos de Gràcia 2019 -Ainaram- i del Districte Musical Jove DMJ de Gràcia 2019 -Blue Joy- (18 d'agost).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat