Actualitzat el 07/09/2019

De Xile a Andorra

Folk-song i cançó protesta, aquest 7 de setembre a Tradicionàrius a Ràdio 4

Aquest dissabte 7 de setembre arrenca una nova temporada del programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I ho farà amb un repàs d'algunes de les cançons protesta vinculades al folk song de diversos països, que van fer fortuna fa mig segle, explicant a més unes quantes anècdotes vinculades a aquest repertori. 
Ángel i Isabel Parra 

"Andorra", la cançó antimilitarista que van escriure Malvina Reynolds i Pete Seeger, i que al cap dels anys va versionar el grup de músia pirinenca El Pont d'Arcalís; "Les armes de la nostra nació", també sobre Andorra i també gravada pel mateix grup; "Le desserteur", escrita per Boris Vian el 1954, que va costar una crua censura i marginació a França al seu primer intèrpret, Marcel Mouloudji, en plena època de les guerres d'Algèria i Indoxina; "Je n'irai pas en Espagne", escrita per Pierre Louki per demanar el boicot dels turistes francesos a l'Espanya franquista (amb un èxit molt limitat); "Bella ciao", cançó tradicional que va esdevenir himne dels partisans i, posteriorment, banda sonora en tota mena de manifestacions.... i el recull Basta, que reunia cançons protesta llatinoameriana com "Escuche usted, general", de Rolando Alarcón, que interpretaven els xilens Ángel i Isabel Parra; "Bagdad 91 (la guerra en directe)", inclosa en el darrer disc de Raimon, Rellotge d'emocions (Picap, 2011). Aquestes son algunes de les cançons sonaran en el programa que, aquest dissabte 7 de setembre, obrirà una nova temporada del Tradicionàrius a Ràdio 4. 

Una finestra al món del folk
Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat