Actualitzat el 16/09/2019

Passarel·la entre Catalunya, les Balears i Occitània

La Fira Mediterrània, Le Silo i l'Ajuntament de Palma comparteixen un projecte euroregional

La Fira Mediterrània de Manresa, el centre de creació cooperativa Le Silo i l'Ajuntament de Palma comparteixen un projecte euroregional per generar mobilitat artística i trobades professionals del sector de les músiques del món i la música tradicional. Rebrà de l’Euroregió Pirineus Mediterrània una subvenció de 22.500 € i tindrà una durada de 15 mesos.
El duo Tarta Relena actuarà a Les Automnales del Festival de Thau

El projecte està circumscrit a l’àmbit musical i porta per lema “La Passarel·la. Connectant els sectors de les músiques i del món de l’Euroregió”, un títol que en defineix els objectius principals. Per una banda, la mobilitat artística dels grups de músiques del món i música folk als tres territoris de les tres entitats -Catalunya, illes Balears i Occitània-, concretament en les programacions dels esdeveniments que organitzen: la Fira Mediterrània de Manresa, el Palma Folk, Festival de Cançons de la Mediterrània a Mallorca, i Les Automnales du Festival de Thau, que se celebrarà a Mèze (Occitània) al novembre.

A data d’avui, l’únic soci que ja ha dut a terme la programació principal dins el projecte és l’Ajuntament de Palma: un taller de ritmes ibèrics amb el percussionista Aleix Tobias; un concert amb el mateix Tobias i Carles Dénia; un taller de cant polifònic occità amb Pascal Caumont i les actuacions de Vox Bigerri i Coetus. A Manresa, dins el projecte, la Fira Mediterrània ha programat del 10 al 13 d’octubre les actuacions dels occitans Vox Bigerri (en un projecte coral amb Roberto Olivan, Magí Serra i Laurent Delforge), San Salvador, el Duo Brotto Milleret, i els balears Ballugall, Joana Gomila (que forma part del projecte de NewCat-The New Catalan Ensemble) i Produccions de Ferro. I Les Automnales del Festival de Thau inclourà les actuacions de les catalanes Tarta Relena i els balears Banda Zeitun.

Per la seva banda, les trobades amb el sector professional impulsaran la reflexió sobre la xarxa cooperativa entre les tres regions. En aquest sentit, està previst tractar temes com l’estat actual de les músiques del món i la música folk, la mobilitat i intercanvi d’artistes i la possibilitat de donar continuïtat al projecte euroregional a partir d’una coproducció de música d’arrel amb artistes dels diferents territoris. Concretament, en el marc de l’activitat professional de Fira Mediterrània, s’organitzaran unes jornades de debat i reflexió entorn el circuit i les xarxes de música d’arrel (amb artistes, programadors i distribuïdors) per tal de generar un debat plural amb l’objectiu de millorar les estratègies d’internacionalització i potenciar nous circuits. Aquesta jornada de debat tindrà continuïtat a mitjan novembre, a Les Automnales du Festival de Thau, en el marc del Jazz & World Days, amb tallers, conferències i trobades d’artistes i espectacles en relació amb el projecte euroregional. Per altra banda, del 4 al 10 de novembre, dins de la Setmana de Cultura Popular organitzada per l’Ajuntament de Palma, es convidarà els socis de l’Euroregió a participar en les activitats relacionades amb la música folk i la seva evolució, i es programarà el grup occità Chekidjy.

Altres objectius 
que es volen assolir amb “La Passarel·la” és potenciar la música d’arrel tradicional afavorint-ne el coneixement de les expressions euroregionals i la visibilitat; fomentar el diàleg cultural entre els diversos territoris; promoure la indústria creativa i la diversitat cultural de l’euroregió; convertir la música d’arrel en un pol de creixement gràcies als vincles culturals; fomentar la innovació artística i el compromís creatiu, i difondre el projecte per arribar a altres països i establir les bases de cooperació interregional per iniciar creacions conjuntes a mig termini.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat