Actualitzat el 20/09/2019

Nou local de rumba a Barcelona

La Belter programarà actuacions al carrer Nou de la Rambla

La rumba catalana no va sobrada d'espais on pugui presentar-se. Ni Barcelona, presa de les franquícies, va sobrada d'espais genuïns... Per això són tan importants fets com la inauguració, aquest divendres 20 de setembre, de La Belter, un bar-bodega al Raval que programarà actuacions rumberes de petit format. 


El nou bar-bodega La Belter, al número 102 del carrer Nou de la Rambla, pren el nom de la famosa discogràfica barcelonina que als anys seixanta no parava d'editar discos de tots els estils -inclosa una bona representació de la rumba catalana- i s'inspira directament en el flamenc, la rumba i els ritmes caribenys que van ser durant molt de temps la banda sonora del Raval, el Paral·lel i Barcelona en general, segons s'indica en la presentació. La decoració del local, feta amb antics cartells i fotografies en blanc i negre de l'època en què el carrer Nou de la Rambla era Conde de Asalto, incideix en aquesta evocació.

La inauguració, aquest divendres 20 de setembre, comptarà amb les actuacions de Yumitus, Peret Reyes i Susana Subirana. I a partir d'aquí, la idea és anar oferint actuacions de rumba els divendres i els dissabtes (i més endavant, també es vol oferir algun concert de flamenc els dijous). De moment, passaran per La Belter Lady Gipsy (4 d'octubre), Set de Rumba (5 d'octubre), Muchacho (11 d'octubre), Arrels de Gràcia Trio (12 d'octubre), Retrorumba (18 d'octubre), X Rumba (19 d'octubre), Yumitus (25 d'octubre), Sandungera (26 d'octubre) i La Bárbara y sus Rumberos (31 d'octubre).

A més, després de cada sessió hi haurà més música amb DJ Chuli (alter ego del gracienc Joan Rojas), que és qui s'encarrega també de la programació i avança: "Començarem les sessions amb figures emblemàtiques de l'època en què Belter i altres segells feien de la ciutat un actiu centre de gravacions -Maruja Garrido, Chacho, Peret...- i, a mesura que avanci la nit, anirem tirant cap a la rumba més actual".


Navega per les etiquetes

RavalBarcelonaRumba catalanaLa Belter

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat