Actualitzat el 09/10/2019

De l'aire i del vent... i a voltes també del mar

Julia León, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Canta que és de l'aire i del vent... i a voltes també del mar. La cantautora Julia León protagonitzarà aquest dissabte 12 d'octubre el programa Tradicionàrius a Ràdio 4, comentant la seva trajectòria i repassant el seu nou disc de cançons pròpies, Que soy del aire, que ja té previst presentar al proper BarnaSants. 
Julia León, durant la presentació del llibre i el disc 'Que soy del aire' a Barcelona, el 3 d'octubre passat Foto: Juan Miguel Morales

Va viure a Catalunya a mitjans dels anys setanta, i des d'aleshores manté una estreta relació amb una bona colla de músics catalans. La seva vida ha fet moltes voltes -ja als 22 anys havia gravat una cinta clandestina amb cançons de les Brigades Internacionals i de Chicho Sánchez Ferlosio, i les participacions de Barbara Dane, Jane Fonda i Vanessa Redgrave-, deixant com a resultat una biografia musical interessantíssima, amb més episodis importants com ara la formació del col·lectiu Canción del Pueblo o la difusió de la figura d'Agapito Marazuela. Com una continuació natural de tota aquesta trajectòria, el disc Que soy del aire és un mosaic de diferents estils, de la cançó d'arrel castellana a la tonada sefardita, la rumba, una versió de la cançó eivissenca "Sa serena cau menuda" i una altra d'una antiga cançó seva, "La bella Lola", relacionada amb una crua experiènica familiar... Tot banyat per un mateix objectiu, que ella mateixa defineix així: "Seguir sent jo mateixa i tornar a fer cançons socials d'avui, perquè, a pesar que als cantautors se'ns ha dit que som cosa del passat, aquest és un ofici més urgent que mai".

Col·laboradors com la seu fill o la del pianista Antxon Sarasua fan brillar un treball que, a més, té una cara complementària en forma de llibre de poemes. Publicat simultàniament, aquest llibre té el mateix títol i reuneix textos tan emocionants com el que Julia León ha dedicat a la seva col·lega i còmplice, la cantautora Elisa Serna, morta fa poc més d'un any.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusJulia León

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat