Actualitzat el 15/10/2019

La rumba i el flabiol es troben a Mataró

Aquest dissabte 19 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament

 La XII Mostra de Cultura Popular i la XI Diada de la Rumba s'han coordinat a Mataró per unir dos dels sons més característics de la ciutat maresmenca: el flabiol i la rumba. Al llarg del dissabte 19 d'octubre hi haurà activitats a la plaça de l'Ajuntament.
Flabiols a les Santes 2019 Foto: Ajuntament de Mataró

Enguany, coincidint amb els 300 anys de la primera nota escrita sobre la presència del flabiol a Mataró (al llibre de comtes de la Confraria de la Minerva, de 1719), la Mostra de Cultura Popular a la plaça de l'Ajuntament girarà entorn d'aquest instrument especialment arrelat i estès a la ciutat, i de la rumba, també molt estimada i conreada per la població en general i per la comunitat de gitanos catalans en particular. Les activitats començaran a les 11 h amb una taula rodona a Can Palauet sobre les "Experiències pedagògiques amb el flabiol". Al migdia, i ja a la plaça, hi haurà animació infantil per rumba amb Landry el Rumbero i el popular Vermut de flabiol, la trobada de flabiolaires i sonada distesa. 

A les cinc de la tarda, la cercavila flabiolaire des de la plaça de Santa Maria desembocarà a la plaça de l'Ajuntament, on es farà la mostra de balls amb els Capgrossos de Premià de Mar, el Ball de Bastons del Canyet de Badalona, La Figa te Fai de Torredembarra, el Ball de l'Espolsada de Cardedeu i tres emblemes mataronins: els Cavallets, el Sethomes i la Família Robafaves. Tot seguit, s'afegiran a la festa rumbers mataronins per presentar la sessió "El flabiol rumbeja".

Navega per les etiquetes

Landry el rumberoMataróflabiolrumba

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat