Actualitzat el 17/10/2019

Souad Massi torna als orígens

La cantant algeriana publica el sisè disc, 'Oumniya'

El públic d'escenaris com els del Blues i Ritmes de Badalona i la Fira Mediterrània de Manresa en pot donar fe: l'algeriana Souad Massi és una de les grans veus del folk mediterrani. Ara acaba de publicar el sisè disc, Oumniya (Naïve / Believe Digital, 2019), en el qual posa l'accent en un so recollit i lletres íntimes.
Souad Massi Foto: Fouad el Batrawi

En el darrer disc, El Mutakallimün (Wrasse Records, 2015), la cantautora va cantar una tria de textos de grans poetes àrabs. El nou treball Oumniya ("El meu desig") el presenta com un homenatge a la dona i a les seves lluites a través del temps, amb lletres autobiogràfiques. Musicalment, representa un retorn a la sonoritat dels seus treballs més destacats, combinant les formes del chaabi amb les maneres de la folksong anglosaxona. Com en el disc, en els directes la cantant vol reproduir un ambient càlid i acústic, amb veu i guitarra, darbuka -instrument amb el qual l'acompanya tota una institució de la música popular algeriana, Rabah Khalfa-, mandolina, violí i viola.

Navega per les etiquetes

OumniyaSouad Massi

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat