Actualitzat el 24/10/2019

Riqueni a Barcelona

El guitarrista presenta el disc 'Parque de María Luisa' al conservatori del Liceu

Intermitent i genial, amo d'uns dits que cremen de sensibilitat, el guitarrista sevillà Rafael Riqueni actua aquest dijous 24 d'octubre al conservatori del Liceu (20 h), en el marc del Festival de Jazz de Barcelona. Ho farà en format de tres guitarres, acompanyat de Manuel de La Luz i Salvador Gutiérrez.
Rafael Riqueni Foto: Festival de Jazz de Barcelona

Les intermitències i unes circumstàncies vitals complicades no han impedit que Rafael Riqueni sigui considerat un dels grans exponents de la guitarra flamenca contemporània. Per això, després de més de dues dècades de silenci discogràfic, la publicació d'un àlbum de composicions pròpies que havia estat gestant durant molt de temps, Parque de María Luisa (Universal, 2017), va ser tot un motiu de celebració entre els seguidors. Poc abans, l'estiu de 2016, havia de protagonitzar la cloenda del XIV festival Mas i Mas al Palau de la Música Catalana, però l'actuació es va acabar suspenent i substituint per la de Manolo Sanlúcar. I avui, finalment, Riqueni presenta el disc al conservatori del Liceu de Barcelona, en el que serà l'obertura del cicle flamenc DeCajón! dins del Festival de Jazz de Barcelona.

L'esperat Parque de María Luisa va, de fet, molt més enllà dels límits de l'ortodòxia flamenca i connecta aquest gènere amb l'escola guitarrística ibèrica i l'anomenat nacionalisme musical a través de diverses estampes musicals inspirades en els racons del parc de María Luisa, a Sevilla. Tot i que en el disc l'acompanyen, entre altres, el percussionista barceloní Xavi Turull i un quartet de corda, en el concert d'aquest 24 d'octubre es presentarà en format de tres guitarres. 

   

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat