Actualitzat el 06/11/2019

Passió per la cançó popular

Un concert-conferència recorda la feina de Joan Tomàs aquest 10 de novembre a Fogars de Montclús

El proper diumenge 10 de novembre, la masia Mariona de Fogars de Montclús acollirà la conferència-concert Joan Tomàs. Passió per la cançó popular catalana (17 h), on s'homenatjarà el músic i pedagog Joan Tomàs, reconegut entre altres per la seva tasca en el cant coral, la recerca etnomusicològica, etc.
Joan Tomàs anotant la música d'un flabiolaire Foto: Fons Documental Joan Tomàs i Parés

L'acte, que forma part de la programació del IX Circuit de Lied del Montseny, comptarà amb la participació de la documentalista Liliana Tomàs i Roch, el conferenciant Jordi Tomàs i Guilera, la soprano Marta Garcia Cadena i el llaütista William Waters. Els dos primers són néts del mestre Joan Tomàs i Parés (Barcelona, 1896-1967), i a través de nombrosos documents inèdits donaran a conèixer la personalitat i l'obra del músic.

Pel que fa al concert dels dos intèrprets, a més de peces de Marais, Telemann, Schickhard i Vivaldi, se centrarà en quatre cançons de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya recollides per Joan Tomàs: "Muntanyes del Canigó" i "La mal casada" (recollides a Espolla el 1928), "El Comte de l'Aronge" (recollida a Valls i Aiguafreda el 1932) i "La dama d'Aragó" (recollida a Barcelona el 1926). Les tres primeres cançons les va recollir Joan Tomàs en les seves missions al costat del folklorista Joan Amades; la quarta, tot sol.  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat