Actualitzat el 09/11/2019

Passeig violinístic pel Mediterrani

Violinistes de diversos estils i cançons gregues, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El violí sona de maneres molt diferents arreu del Mediterràni. En deixarà constància l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4 del dissabte 9 de novembre, que anirà del camp de Màlaga a Grècia. I en aquest darrer país es quedarà el programa durant la seva segona meitat, en què sonaran cançons gregues diverses. 
Colla malaguenya de 'verdiales' Foto: Viquipèdia

Acompanyat d'una bona colla d'instruments gatzarosos o entotsolat i lacònic. Acompanyant les danses populars o fent gala de virtuosisme i expressivitat. El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 9 de novembre farà durant el seu primer tram un viatge per diverses expressions del violí a les músiques populars mediterrànies. Hi haurà els sons dels gitanos manouche, les tradicions algerianes que van del rai a la música clàssica i orquestral, un violinista de les valls occitanes del nord d'Itàlia que feia ballar tothom amb el sol so cru del seu instrument, les animades colles de verdiales dels sensuals camps de Màlaga, buleries tocades per un violinista flamenc i violins enquadrats en les danses populars gregues. 

I precisament a Grècia es quedarà el programa durant la seva segona part, amb mostres de rebetiko, cançons festives de Macedònia, danses de Creta, col·laboracions entre dives gregues i turques i fins i tot un valset de Manos Hadjidakis, "Els somnis perduts".

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

ViolíMediterraniGrècia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat