Actualitzat el 16/11/2019

Tresors sonors, tresors filmats

Toni Xuclà, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Toni Xuclà protagonitzarà aquest dissabte 16 de novembre el programa Tradicionàrius a Ràdio 4. Hi presentarà el seu darrer projecte, una original proposta on es combinen la música de Toni Xuclà i els seu grup amb les imatges de tres pel·lícules dels anys trenta filmades a la Xina, el Japó i Catalunya.
Presentació de 'Shen Nu i altres tresors amagats' Foto: Arxiu Toni Xuclà

Shen Nü i altres tresors amagats és un disc (Picap, 2019) i també un espectacle de música en directe sobre tres pel·lícules dels anys trenta del segle passat que parlen de tresors amagats: Shen Nü (Xangai, 1934), un drama sobre una prostituta que mira de tirar endavant amb el seu fill; El més sublim (Costa Brava, 1927), amb imatges de gran valor documental de la vida als pobles de Blanes, Lloret de Mar, Palamós i Tossa de Mar); i un film d'animació, menys dramàtic i més divertit, Sanko i el pop (Japó, 1933). 

Xuclà és un acreditat creador d'espais sonors des que va començar a dedicar-se professionalment a la música, als 18 anys, i explica que aquest ha sigut un dels projectes més especials que ha ideat: "Una cosa és fer una cançó, una altra un disc i una altra una obra amb una intenció i una personalitat en si mateixa. I en aquest sentit, aquest projecte té per mi una cosa buscada i valuosa, i és que té molts punts de lectura diferents, des del pur plaer de deixar-se anar per la música i les imatges a les reflexions més morals sobre la condició humana que poden suscitar".

El repertori que acompanya el fil de les imatges el formen fonamentalment les composicions de Xuclà, tant cantades com instrumentals, a partir d'inspiracions tan insòlites com algunes de les poesies que les prostitutes xineses han escrit al llarg dels segles o una final d'un concurs de glosa amb Maribel Servera, tot i que també hi ha referències diverses com el tresor barroc "Stabat mater" de Pergolesi. Instrumentalment, el vestit del projecte també és prou original: hi ha el hang de Ravid Goldschmidt, les guitarres del mateix Xuclà, violoncel d'Oriol Aymat i la veu de Eva Kaué.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.Navega per les etiquetes

Toni XuclàTradicionàriusRàdio 4

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat