Actualitzat el 14/11/2019

L'explosió musical de Nass el Ghiwane

La Filmoteca de Catalunya projecta aquest 14 de novembre el film "Transes", de Mohamed el Bouhali

La XIII Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que se celebra al llarg d'aquest novembre a la Filmoteca, projecta aquest dijous 14 de novembre l'històric film Transes, sobre la irrupció al Marroc dels anys setanta d'una música arrelada i contestatària, amb la presència del director, Mohamed el Bouhali
Nass el Ghiwane

Cinc músics crescuts als barris més humils de Casablanca van constituir un grup que va esdevenir ràpidament emblema de la joventut: Nass El Ghiwane. Les seves lletres, expressió crua del patiment de la gent més pobra, i la seva música, posant en primer lloc instruments com el bendir, el banjo i el guembri, amb un fort substrat del gnawa, la poesia, el teatre i les diverses tradicions populars àrabs i amazigues, els va fer molt estimats, però també molt perseguits i censurats pel poder.

La pel·lícula documental Transes, dirigida per Ahmed el Maanouni el 1981, recull la història d'aquells joves en els primers temps de la banda i, de retruc, els anhels de llibertat de la joventut. En el marc de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, la projecció a la Filmoteca comptarà amb la presència del mateix director.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat