Actualitzat el 15/11/2019

Primer aniversari de Babel Nights al CAT

Socarrat, Chalaban i Sakapatú amb Marta Gómez, aquest 23 de novembre

Després d'aliar-se recentment amb el Centre Artesà Tradicionàrius, el projecte multicultural Babel Nights Barcelona celebra el seu primer any de vida. Ho farà aquest dissabte 23 de novembre a la nit al CAT, amb les actuacions de Socarrat, Chalaban i Sakapatú amb Marta Gómez
Socarrat Foto: Arxiu del CAT

Les Babel Nights són una festa mensual que se celebra a Barcelona, Amsterdam, París i properament a més ciutats europees. Pel que fa a la capital catalana, ja s'hi han fet set trobades, per les quals han passat 27 formacions de 15 països d'arreu del món. La idea original d'aquests concerts en què es programen propostes d'estils i origens diversos va sorgir al Babel Sound Festivál, d'Hongria.

Per la sessió que servirà per celebrar el primer aniversari, aquest 23 de novembre, hi haurà un cartell triple. La nit s'obrirà amb el trio català Socarrat, integrat pel graller i clarinetista Manu Sabaté, la flautista i flabiolaire Liliana Galvany i el guitarrista Siscu Cardona, que ofereix un repertori de músiques tradicionals i d'autor, dels Països Catalans i de més enllà, concebut amb la idea de trencar prejudicis.

 
Chalaban Foto: Arxiu Babel Nights

Prendrà el relleu la banda Chalaban, creada pel marroquí Saïd Tichiti a la ciutat de Budapest, el 1999, com una trobada entre les tradicions del Magrib i de l'Est d'Europa. Per últim, el grup barceloní de música d'arrel andina i afroperuana Sakapatú es presentarà acompanyat de la cantant colombiana Marta Gómez per fer un homenatge compartit a dues icones de la música popular xilena i americana: Violeta Parra i Víctor Jara.

Segons explica el director de les Babel Nights, Luiz Murà, "en els dies actuals, en què hi ha molts esdeveniments que busquen separar i diferenciar amb l'intent d'exclusió, Babel Night és una celebració de la diferència per part de tots plegats, a través de la música i de la comunió cultural".

Després de la sessió d'aquest 23 de novembre, la propera Babel Night reunirà el català Marcel Marimon, els hongaresos Meszecsinka i el grup barceloní de música del sud d'Itàlia Piero Pesce e le Questione Meridionale.


Marta Gómez i Sakapatú Foto: Arxiu Babel Nights

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat