Actualitzat el 21/11/2019

Cançons amb consciència i autogestió

Névoa tanca el cicle FEMMés aquest dissabte 23 de novembre al Teatre de Sarrià

La primera edició de FEMMéS, cicle de concerts sense intermediaris que s'ha celebrat aquest novembre al Teatre de Sarrià, arriba al final aquest dissabte 23 de novembre amb l'actuació de la cantant Névoa que, acompanyada del guitarrista Vicenç Solsona, presentarà Consciència de classe (21 h).
Vicenç Solsona i Névoa Foto: Juan Miguel Morales

El plantejament del cicle FEMMés és força original, si més no a la ciutat de Barcelona. Es tracta d'un cicle en què les mateixes artistes són qui gestionen i empenyen el projecte. Un model d'auto-organització que Névoa va conèixer el 2015 a Berlín, quan la van convidar al festival Berliner Feminale que impulsa la cantant Stella Ahangi.

El cicle, pel qual han passat ja Myriam Swanson, Nubla i Alba Guerrero, es tancarà aquest dissabte amb la mateixa Névoa, que presentarà al costat del guitarrista Vicenç Solsona el disc Vol. 2: Consciència de classe (Temps Record, 2019). Amb una trajectòria especialment vinculada a la tradició del fado, al qual s'ha acostat amb una mentalitat oberta que l'ha emparentat amb moltes altres sonoritats, Névoa col·labora des de 2010 amb Solsona. El 2016 van presentar el primer disc junts, Vol. 1: The Jamboree Sessions (Quadrant Records), gravat en directe a l'emblemàtica sala barcelonina Jamboree i centrat en versions de clàssics del fado, la cobla, la cançó brasilera... Ara, amb el segon treball, Vol. 2: Consciència de classe, continuen versionant grans clàssics de la cançó, però aquest cop posant l'accent en aquell repertori que parla de la fraternitat i dels somnis de la classe treballadora. De Chico Buarque a Ovidi Montllor i de Jacques Brel a Víctor Jara.

Navega per les etiquetes

NévoaFEMMésSarrià

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat