Actualitzat el 22/11/2019

Setmana algeriana a Gràcia

La XXVI Setmana Cultural està dedicada a la cultura del país nord-africà

Enguany, la Setmana Cultural Gràcia està dedicada a Algèria. Del 23 de novembre a l'1 de desembre, hi haurà tota mena d'activitats gratuïtes per conèixer-ne la situació actual, però també la història, la cultura i la música. 
Manifestació a Alger 

Des del febrer passat, Algèria viu manifestacions i protestes populars en defensa de la democràcia que no s'acaben de conèixer a la riba nord del Mediterrani. És per això que la Setmana Cultural s'ha proposat oferir activitats adreçades als públics familiar, jove i adult per donar a conèixer millor la cultura de la població algeriana que viu a Barcelona, i també per sensibilitzar la població en matèria de drets humans, justícia global i pau a la Mediterrània.

El dissabte 23 de novembre, la Setmana arrencarà al centre de cultura popular La Violeta amb el concert de Yacine Belahcene, dins del cicle Veus de la Mediterrània (21 h). El cantant algeriano-català actuarà acompanyat de Massinissa Aït-Ahmed (baix i veu), Gabriel Fletcher (guitarra i bases electròniques), i José Luis Garrido (bateria i percussions).

La programació continuarà el dimarts 26 de novembre a la biblioteca Jaume Fuster amb la conferència "Escriure, en francès, per dir Algèria: algunes veus de la literatura algeriana contemporània" (19 h), a càrrec de Meritxell Joan Rodríguez, que anirà seguida de l'espectacle "Textos i música des d'Algèria", amb l'actriu Mònica Van Campen i el músic Aziz Khodari.

El dimecres 27 de novembre, es farà simultàniament al centre cívic El Coll - La Bruguera i l'ateneu La Torna de Gràcia (19 h) un taller de creació documental i cinefòrum a partir de dos films que aborden les veus de la joventut i de l'exili: Uzzu, de Sonia Anhou, i Jo he habitat l'absència dues vegades, de Drifa Mezenner. L'endemà, dijous 28 de novembre, a l'espai jove La Fontana (19.30 h), diversos especialistes participaran a la taula rodona "Algèria: situació actual i perspectives de futur".

El divendres 29 de novembre, programa doble. A la biblioteca Vila de Gràcia (19 h) es presentarà el llibre Algèria en transició cap a una Segona República, coeditat per l'IEMed i Icària Editorial, i al centre cívic La Sedeta (21 h), el cicle Veus de la Mediterrània oferirà el concert del col·lectiu Orpheus XXI, creat per Jordi Savall amb músics professionals refugiats a Europa.

Dissabte 30 de novembre, al centre cívic La Sedeta (18.30 h) es projectarà la pel·lícula Sense Cinema, de Lamine Ammar-Khodja, que donarà pas a l'espectacle poètic Ahiha Poesia d'amor i de revolta, a càrrec de la polifacètica activista amaziga Kaissa Oulda i el músic Massinissa Aït-Ahmed.

Finalment, el diumenge 1 de desembre es farà l'acte de cloenda al centre cívic La Sedeta (12 h) amb l'espectacle Contes beduïns, a càrrec de la Companyia Bufanúvols.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat