Actualitzat el 22/11/2019

El folk i el relleu regeneracional

Pau Benítez, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Durant la presentació al CAT del llibre Inventari, de Ferran Riera, el jove músic mataroní Pau Benítez va prendre la paraula per reclamar que els veterans del folk s'expliquin als més joves. Així es va obrir un debat que continuarà aquest dissabte 23 de novembre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Lo Barber de l'Alguer afaita i canta a Pau Benítez durant el festival Càntut de Cassà de la Selva Foto: DQ Foto / Càntut

El flabiolaire mataroní Quirze Perich, les músiques de les Santes de Mataró, la transmissió de coneixements en el món de la música d'arrel, el moment de transició que sembla viure's actualment, la connexió de l'alt nivell tècnic actual amb les vivències del passat i la demanda del públic... son alguns dels temes que tractaran Jordi Roura i Pau Benítez (flabiolaire, glosador, acordionista, cul inquiet...), exponents de dues generacions diferents de músics de folk als Països Catalans, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, aquest dissabte 23 de novembre.  

I com no podia ser d'altra manera, la conversa estarà amanida amb bona música: clàssics de Primera Nota, en Carles Belda tocant un pasdoble a la plaça del Rei, l'orquestra de flabiols Els Francolins fent samba, La Portàtil FM... i les flamants cançons i tonades de Fanfarra, un dels projectes en què participa Pau Benítez: un grup de versions de grans èxits amb secció de vents i acordió que acaba de presentar el seu primer disc.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusPau Benítez

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat