Actualitzat el 29/11/2019

Història viva del folk

Els tres integrants d'Uc tornen a actuar plegats a la gala dels II Premis de la Música Balear Enderrock

El Teatre Xesc Forteza de Palma va acollir el passat 28 de novembre la gala dels II Premis de la Música Balear - Premis Enderrock 2019. I entre nombroses actuacions i premiats, hi va haver un esdeveniment excepcional: els tres integrants fundadors del grup eivissenc Uc es van retrobar en un escenari. 
Els tres integrants d'Uc, a l'escenari del teatre Xesc Forteza de Palma Foto: Xavier Mercadé

El grup eivissenc Uc, integrat per Victorí Planells, Isidor Marí i Joan Marí 'Murenu' va rebre el Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear 2019 per la seva contribució al patrimoni de la música d'arrel dels Països Catalans. En una retrobada històrica, després de 35 anys, el trio va tornar-se a reunir per interpretar -amb un acompanyament genuïnament eivissenc d'espasí, castanyoles, tambor i flauta– una de les peces més conegudes del seu repertori, "En aquesta illa tan pobra", que tancava i donava títol al seu segon disc, editat per Edigsa el 1976. Uc es va donar a conèixer amb aquest disc i amb l'anterior, Cançons d'Eivissa (Edigsa, 1974). Posteriorment van continuar gravant discos amb el nom d'Uc i amb diferents formacions. El 1985, Isidor Marí va deixar el grup i ja no van coindicir mai tots tres, i Planells i Murenu van continuar gravant i actuant com a Uc fins al seu comiat, anunciat en directe el juliol passat a Palma.

Els Uc, amb el Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear 2019 Foto: Juan Luís Luna

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat