Actualitzat el 19/12/2019

Sons sibarites

Piero Pesce parla sobre la música calabresa al Museu de la Música de Barcelona

D'on ve l'adjectiu 'sibarita'? Dels habitants de l'antiga Síbaris, l'actual Síbari, que es veu que eren molt refinats. És a Calàbria, on s'han anat desenvolupant tradicions musicals que poden ser molt refinades, però també molt salvatges. En parlarà Piero Pesce aquest 19 de desembre al Museu de la Música de Barcelona (18 h).
Tamburelli Foto: www.fabbrichemusicalicalabresi.it

El músic, autor i investigador establert a Barcelona Piero Pesce, ben conegut pels afeccionats al folk i la música d'arrel, oferirà aquest dijous 19 de desembre a la sala de teclats del Museu de la Música la conferència Sons amb aires sibarites, dins del cicle Els instruments musicals, en estudi. Pesce oferirà una aproximació a la música calabresa a través de l'organologia, la descripció dels instruments i l'entorn social. També tractarà els rituals i la simbologia per entendre la comunió en marcs culturals determinats d’instruments tan diferents com són el tamburello (pandereta), la zampogna (cornamusa) i les nacchere o castagnette (castanyoles). Aquests tres instruments calabresos, recentment incorporats a la col·lecció del Museu de la Música, protagonitzaran la sessió, que també comptarà amb un tast musical a càrrec del Piero Pesce.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat