Actualitzat el 12/01/2020

Per Sant Sebastià, sacaires a Riudoms

La XXII Trobada de Sacaires, el diumenge 19 de gener, inclourà un concert de Juan Mari Beltran

La Trobada de Sacaires de Catalunya, que es fa a Riudoms coincidint amb la festa major de Sant Sebastià, celebrarà la XXII edició el proper diumenge 19 de gener. A més de la tradicional exhibició de sacaires a la plaça de l'església, actuarà el multiinstrumentista i folklorista basc Juan Mari Beltran.
Actuació en l'edició de 2019 Foto: Arxiu Trobada de Sacaires de Riudoms

El cap de setmana més proper a Sant Sebastià, Riudoms acull un seguit d'activitats tradicionals i festives de tota mena amb motiu de la festa major. Des de fa ja una pila d'anys, a més, s'hi celebra la Trobada de Sacaires de Catalunya, que reuneix sonadors d'aquest instrument, provinents d'arreu, per passar-ho bé i divulgar-ne el so, omnipresent en tot tipus de festes, saraus i rituals als Països Catalans.

Aquest diumenge 19 de gener, l'activitat arrencarà a les 10 h amb el Despertabastià, la cercavila que recorrerà els carrers del centre amb els sacaires. A les 11.30 h, tots faran cap a la plaça de l'església per fer l'exhibició de grups, i a les 13.15 h, després de la Missa Major, la solemne processó en honor a Sant Sebastià reunirà els grups de sacaires, la Banda Principal de Riudoms i la germandat Ecce Homo de Tarragona. I just abans de dinar, la Cobla Reus Jove i la colla sardanista Roses de Tardor faran ball a la plaça.

Ja a la tarda, l'església de Sant Jaume acollirà el concert de Juan Mari Beltran (17.30 h), multiinstrumentista i folklorista basc que ofereix en les actuacions un passeig panoràmic i didàctic pels diversos estils i instruments que caracteritzen la música tradicional d'Euskadi.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat