Actualitzat el 12/02/2020

Cançons heretades

Quirze i Marc Egea presenten ‘La ploma de perdiu’ aquest 13 de febrer al Tradicionàrius

“La ploma de perdiu”, “El poder del cant”, “El rossinyol”… són cançons tradicionals catalanes que s’han cantat sempre de pares a fills. Aquest dijous 13 de febrer, Marc Egea (viola de roda) i el seu fill Quirze (tenora) presenten la seva visió d’aquest repertori al CAT de Gràcia (21.30 h).
Marc i Quirze Egea Foto: Francesc Cardenyes

Els bons aficionats ja saben que a Marc Egea convé no perdre-li la pista, perquè la seva trajectòria, sempre amb un peu a les arrels i l’altre a l’experimentació, és més que interessant, i amaga treballs sorprenents, provocadors i poètics. Un dels darrers projectes del violista de roda és l’àlbum La ploma de perdiu (DiscMedi, 2019), on l’acompanya el seu fill Quirze amb la tenora per interpretar un grapat de cançons tradicionals catalanes (apreses a partir de fonts com la del grup El Pont d’Arcalís, del qual Marc Egea va formar part durant anys), combinades amb algunes composicions pròpies. El disc, senzill i familiar, realça la cruesa, però també la dolçor, que poden arribar a tenir les melodies tradicionals que han perviscut en l'imaginari cultural a través del filtre del temps.
 
La presentació de Marc i Quirze Egea al Tradicionàrius d’aquest dijous s’emmarca en els Concerts arran d’escenari, el nou cicle que el festival ha engegat enguany per presentar propostes de petit format que renoven la música d’arrel i que poden gaudir-se molt millor en la distància curta.


   

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat