Actualitzat el 12/03/2020

Contra presons i exilis, llibertat i festa

El concerts de La Coixinera, aquest 13 de març al Tradicionàrius, ha quedat aplaçat

El grup mataroní La Coixinera té moltes coses, com ara una empenta que no se l'acaba, una manera genuïna de combinar l'energia del rock amb els girs i els timbres de la música tradicional i unes ànsies de llibertat i dignitat més vives que mai. El seu concert al Tradicionàrius, previst pel 13 de març, s'ha aplaçat per l'emergència sanitària.    
La Coixinera Foto: Arxiu del grup

Fa una mica més d'un any, La Coixinera va començar a treballar un nou disc. Però aquesta vegada, diuen, la situació que estem vivint al país els va dur a fer un treball una mica diferent, parlant de llibertat, de somnis, de presó i d'exili, a través, això sí, del seu to festiu característic. 

Així, a Som i serem (Segell Microscopi, 2020), La Coixinera combina versions energètiques de cançons tradicionals, com ara "Les tres ninetes", "La calma de la mar", "La presó de Lleida" o la basca "Astoraen kanta", amb noves composicions que són tot un clam de llibertat i reivindicacions de resposta a la situació social i política que ha viscut Catalunya els darrers anys: "Què tenim?", "1-O" i la final "Bona nit". També hi ha adaptacions dels poetes Miquel Martí i Pol ("Les quatre banderes"), Pere Quart ("Corrandes d'exili") i Roc Casagran ("Direm"), d'Ovidi Montllor ("Tot explota per el cap o per la pota") i del grup provençal Moussu Te lei Jovens ("Seré gavina").

A més, al disc hi han col·laborat una bona pila d'amics músics: Miquel Gil, Joseba Tapia, Carles Belda, Maria Comalat, El Pot Petit, Joan Rovira, Ferran Exceso, Lourdes Fabrés, Roc Casagran, Pau Benítez, RIU, Joan 'Bona Nit', Lluís Puig i Valtònyc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat