Actualitzat el 14/03/2020

Illes valentes

Joana Gomila, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Son temps d'aïllament, de navegar sense mapes i també d'articular arxipèlags alternatius... d'això va precisament el darrer disc de Joana Gomila, Paradís (Bubota Discos, 2020). La cantant manacorina en parlarà aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Laia Vallès i Joana Gomila Foto: Dorothee Elfring

El 27 de febrer passat Joana Gomila va presentar al festival Tradicionàrius l'àlbum Paradís, gravat a duo amb la teclista Laia Vallès. Es tracta d'una obra valenta, que assumeix l'electrònica com a part central de la proposta, per barrejar-se amb la música tradicional, la poesia i l'experimentació.

Si el seu anterior treball, Folk Souvenir (Bubota Records, 2016), era un plantejament personal sobre què era per aquesta cantant la música tradicional, a Paradís explica que hi ha una altra perspectiva: "La mirada no és enrera, sinó que d'una manera lliure i juganera, intento generar una cosa nova on hi acaben apareixent melodies que sí que tenen connexió amb la tradició".

"Sempre intento apaivagar alguna inquietud i fer una immersió profunda en algun tema. Aquest disc és una recerca sobre el concepte d'illa, a nivell de territori però també individual". La producció de Jaume Manresa i les mescles de Joan Miquel Oliver han acabat d'arrodonir un treball que presenta també una cura especial en l'apartat gràfic.

De tot això en parlarà Joana Gomila al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on sonarà també bona part del repertori de Paradís: "Ei, ei, ei", "Dianita", "Es ametlers", "La jota dels hereus", "Illes", "No tenim mapes", "Si mir a la mar"...

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat