Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 20/03/2020

Asturià i bretó, ancestral i futurista

Estrenem el nou clip del trio Muga

Avui us presentem l'estrena d'una proposta de música asturiana reformulada des de la Bretanya. Ens l'ha recomanat un bon amic de Sons de la Mediterrània, el percussionista Arnau Obiols, i segur que us agrada. És el clip del trio Muga amb la seva versió de la popular dansa "El Corri-Corri". Gaudiu-la! 
Muga

La cantant i panderetera asturiana establerta a la Bretanya Cara Diez Márquez encapçala el trio Muga, que es completa amb Thomas Felder (violí) i Martin Chapron (guitarres). Tots tres reformulen el repertori de veu i pandereta cantat tradicionalment per les dones a Astúries. De fet, pouen en el treball de camp que el pare de la cantant va fer als anys vuitanta, i hi afegeixen espais d'improvisació, textures sonores i efectes diversos.El nom de la formació també remet a la cultura i la natura asturiana: 'Muga' és un mot conceptual que engloba tot allò que es refereix a la humitat, l'òxid, el plugim, la molsa... i serveix al trio per definir la música que volen fer.

"El Corri-Corri" (on hi participa també el violista de roda Roman Baudoin, integrant del grup de folk-rock gascó Artús i una mena de 'padrí' d'aquest projecte) forma part del disc Chants de femmes des Asturies, que el trio publicarà el proper mes d'abril amb Pagans, segell impulsat pels mencionats Artús, on també publiquen referents de l'escena folk com el multinstrumentista experimental Sourdure o el trio de polifonia occitana per ballar Cocanha.

Podeu encarregar el disc en aquest enllaç.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat