Actualitzat el 08/05/2020

Berta Sala s'estrena en família amb "Havanera del nord"

Presentem en prímica la primera insígnia del debut discogràfic de la cantautora

Una de les coses que més s'enyoren nord enllà és el caliu i la llum del sud. Hi ha molt d'això en la música de la cantautora Berta Sala, i també en el clip que avui estrenem a Enderrock i Sons de la Mediterrània: "Havanera del nord".
Berta Sala

Berta Sala va trobar i canalitzar la inspiració musical en una habitació petita del carrer Hertogstraat, a Holanda. És per això que no va dubtar a l'hora de batejar el seu primer àlbum d'estudi: Hertogstraat (Segell Microscopi, 2020). Les noves melodies volaran plegades a partir del proper divendres 15 de maig, ja que a causa de la situació d'incertesa i confinament, s'ha hagut de posposar el llançament.A l'àlbum, l'artista ha evocat els paratges mediterranis, familiars i melancòlics, segurament, fruit de l'enyor que va sentir en algun moment durant la seva estada als Països Baixos. Avui estrenem en exclusiva la primera senya del compendi: "Havanera del nord", que arriba acompanyada d'un videoclip amb olor de mar.

Recordar "les onades de sol i de pluja, de fred de l'estiu", i fer-ne una tonada. Per l'autora, les cançons sonen com records a cada racó, i per escriure les seves s'ha inspirat en sons populars que agermanen ritmes llatins i mediterranis, sempre deixant espais per a la improvisació. El disc s'ha enregistrat a l'estudi rural Casafont, de Navès. Berta Sala s'ha envoltat de tres músics de confiança per començar a filar el seu projecte en solitari, i d'uns altres tres intèrprets d'encara més confiança -la seva pròpia família-, per la gravació del videoclip d'"Havanera del nord", dirigit per Xumari Roca. El resultat acaba per reflectir els lligams familiars i les vivències que la mateix cançó canta amb enyor.

Navega per les etiquetes

folk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat