Actualitzat el 15/06/2020

Carles Dénia i Ausiàs March a la cloenda del festival de teatre d'Almagro

El cantaor de Gandia tancarà el prestigiós festival, enguany dedicat al Segle d'Or valencià

El Cant espiritual de Carles Dénia clausurarà el diumenge 26 de juliol el 43º Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro (Ciudad Real). L’actuació tindrà lloc a les 22.45 h al Palacio de los Oviedo, un edifici del segle XVI rehabilitat per a acollir espectacles.

Carles Dénia Foto: Dani Álvarez

El Cant Espiritual (autoeditat/Cátedra, 2018) és un dels grans discos dels darrers temps. I també un espectacle d'impacte, tant pels músics que hi participen com pel material literari amb què es treballa. L’obra posa música als 224 versos potents i metafísics que componen el poema d’Ausiàs March, que no havia estat musicat mai sencer fins ara. Carles Dénia els trasllada al segle XXI en un espectacle ple de passió i de ritme, amb tocs de jazz, flamenc i música mediterrània, amb la sàvia barreja de sons que caracteritza l’obra del músic, arranjador i productor de Gandia.

Un festival amb accent valencià
Aquesta edició del festival d'Almagro dedica una part de la seua programació al Segle d’Or Valencià (S.XV), gràcies a un conveni entre la fundació responsable de l’esdeviment (amb el ministeri de Cultura com a principal patró) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) que dirigeix Abel Guarinos. Així, a més del Cant Espiritual, es representaran obres teatrals com ara Tirant (coproducció de l’IVC amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico), Espill (basada en l’obra de Jaume Roig) o El increíble asesinato de Ausiàs March de la companyia Crit. També actuarà el Cor de la Generalitat Valenciana amb l’obra Quien amores tiene i hi haurà una mostra d'il·lustracions de l’artista Manolo Boix sobre el Tirant lo Blanch de Joanot Martorell.

Al Cant EspiritualCarles Dénia s’acompanya actualment de músics tan reeixits com ara Baptiste Bailly (piano, teclats i cors), Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Darío Barroso (guitarres i cors), Ismael Alcina (baix i cors) i Andrés Belmonte (flautes i cors). La representació incorpora dansa de la mà de Karen Lugo, bailaora mexicana afincada a Madrid, qui fa el contrapunt passional i terrenal d’Ausiàs March front al misticisme del poeta encarnat en la veu Carles Dénia.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat