Actualitzat el 16/06/2020

Arrels enfilades al castell

Los Aurora, la BGKO, Tarta Relena i Nakany Kanté, aquest estiu al castell de Montjuïc de Barcelona

El castell de Montjuic, balcó al mar i escenari de batalles, repressió i afusellaments, obre aquest estiu les portes a la música. A Sons de la Mediterània hem triat quatre de les propostes programades que renoven, cadascuna a la seva manera, les arrels musicals respectives per fer-les créixer ben amunt.
Nakany Kanté

1. Los Aurora. Diumenge 5 de juliol 21.30 h.
El cantaor vallesà Pere Martínez, a més de Max Villavecchia (piano), Javi Garrabella (baix) i Joan Carles Marí (bateria) i José Manuel Álvarez (ball) són Los Aurora, formació amb un peu en l'embruix de Manuel de Falla i els seus coetanis (Lorca, Albéniz, Pedrell) i l'altre en l'experimentació que connecta als camps del flamenc i del jazz. 

2. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Diumenge 12 de juliol. 21.30 h.
La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO) és un d'aquells grups acostumen a formar-se en les ciutats-cruïlla-portuàries com Barcelona. En el seu cas, reinterpreten amb gran llibertat la música tradicional dels Balcans, l'Orient Mitjà, el klezmer... deixant-se endur pel viruosisme i la improvisació. El seu darrer disc es diu Avo Kanto (Satélite K, 2018).


3. Tarta Relena. Dijous 23 de juliol. 21.30 h.
Diuen que no volen definir la mediterraneïtat. Ni falta que fa, perquè la mediterraneïtat no es defineix, s'ensuma. Es flaira en discos com Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019) i Intercede pro nobis (The Indian Runners, 2020), amb les quals el duo vocal Tarta Relena extreu or avantguardista de velles mines sonores.

4. Nakany Kanté. Diumenge 23 d'agost. 21.30 h. 
La cantant presentarà el tercer disc, De Conakry a Barcelone (Slow Walk, 2020), gravat entre les capitals de Guinea i de Catalunya, amb una sonoritat que bascula entre l'exuberant pop mandinga i les cançons més recollides, amb el sol acompanyament de la guitarra i de la kora.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat