Actualitzat el 18/06/2020

Poesia i folk al Maresme

Clàudia Cabero i Joan Garriga, al festival Poesia i + de la Fundació Palau de Caldes d'Estrac

Poesia i + és un dels festivals que ha lluitat per mantenir la cultura viva aquest estiu. En aquesta 15a edició, del 2 al 12 de juliol, organitzarà actes amb públic, en streaming, instal·lacions i projeccions. A Sons destaquem dues de les propostes que s'hi presentaran en viu: Clàudia Cabero i Joan Garriga.
Clàudia Cabero Foto: Juan Miguel Morales

El festival que organitza es concentrarà enguany al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d'Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc a Canet de Mar. Tot i això, l'esdeveniment continua comptant amb la complicitat dels municipis maresmencs que li han donat suport els darrers anys: Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Mataró, Arenys de Mar, Teià i Sant Vicenç de Montalt.

La programació aposta pels encreuaments creatius i ofereix concerts de grups musicals, recitals de poetes, accions artístiques i propostes interdisciplinàries o experimentals. La imatge gràfica d'enguany posa en valor alguns elements importants en la poesia –pausa, coma, silencis, catarsi, cura– que la fan un bàlsam en temps de pandèmia i incertesa. A més, l'artista Frederic Amat i el col·lectiu Top Manta, que treballa per millorar les condicions dels manters i combat el racisme, han creat unes mascaretes expressament per al festival que seran d'edició limitada i es vendran a la Fundació Palau.

A Sons de la Mediterrània, per la part que ens toca, destacarem dues de les propostes que s'hi podran veure en directe i que toquen especialment el folk o la música d'arrel. La primera és la de la cantant barcelonina Clàudia Cabero, que el 4 de juliol actuarà al Parc de Can Muntanyà (20.30 h). Després de guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània 2018, va publicar el disc Aorta (U98 Music, 2019), on es combinen un acurat i atrevit treball vocal, una aproximació personal al repertori i les formes de la música tradicional i la musicació de versos d'autors com Rosa Maria Arrazola o Joan Margarit. Amb una d'aquestes adaptacions, "Dona-Dindi", la cantant va guanyar el certamen Terra i Cultura del 2019.

La segona proposta que destaquem serà la de la cloenda. El 12 de juliol, també al Parc de Can Muntanyà (21.15 h), el Maresme es farà més lliure i tropical que mai de la mà de l'acordionista Joan Garriga i el seu grup El Mariatxi Galàctic, que conformen Marià Roch (baix), Madjid Fahem (guitarra) i Rambo (bateria). Presentaran el disc El ball i el plany (Fina Estampa, 2020), ampliació de l'EP Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019), on reciclen tota mena de ritmes, del ballenato a la rumba algeriana, i ens transmeten un missatge que les bones cançons, com els bon poemes, sempre porten incorporat: l'alegria i la pena caminen agafades de la mà.   

Navega per les etiquetes

Poesia i +Caldes d'EstracFundació Palau

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat