Actualitzat el 27/06/2020

Cantar per gust i per tradició

Christian Penalba, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Malaguenyes, fandangos, jotes, seguidilles... el cantaor de l'Alcúdia Christian Penalba comentarà el seu primer disc, Canvis (Temps Record, 2020), aquest dissabte 27 de juny al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I a la segona part, sonaran cançons de Sant Joan d'arreu del Mediterrani.
Christian Penalba

El disc Canvis abraça un repertori molt ampli, arrelat principalment en el País Valencià, però també de Múrcia i de Castella, i inclou tres mostres de cant d'estil ("L'u i dos", "L'u i dotze" i "Riberenca"), amb lletres del seu versaor, Salvador Ribes. Amb aquest treball, Penalba ha volgut mostrar el que més li agrada fer, que és cantar. Propuït per Pere Rodenas, incorpora arranjaments imaginatius de vents i percussions a les cordes de la rondalla, i ha comptat amb col·laboracions com la de la cantant murciana Carmen María Martínez. Tant Penalba com Rodenas comentaran i presentaran les cançons de Canvis a la primera part del programa Tradicionàrius.

I en la segona part, sonaran cançons representatives de la festivitat de Sant Joan d'arreu del Mediterrani, interpretades per Els TranquilsLos de Nadau, Herbes Dolces, Tramudança, Montjoia, Jaume Arnella i Peret Blanc, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i S'Albaida.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat