Actualitzat el 04/08/2020

La cobla s'acobla a Palamós

El IV Festival Am So de Cobla, del 4 al 8 d'agost

Més enllà de l'àmbit de les ballades sardanistes, la cobla s'ha acoblat històricament amb tota mena d'estils i escenes. Des de fa uns anys, un festival especialitzat, Amb So de Cobla de Palamós, explora tot aquest món. La quarta edició arrenca aquest 4 d'agost i durarà cinc dies consecutius.
Formiga and Cigale i la Cobla La Principal de Tarragona Foto: N. Ibáñez

La primera de les cinc jornades del festival, que enguany es concentra al Passeig de les Pites de Palamós, presenta un agermanament entre la cobla i el circ. Circ & Cobla és una coproducció del festival amb la Fira Mediterrània de Manresa en què la Cobla Sant Jordi s'acostarà a l'imaginari i els sons circencs de la mà del fantasiós multinstrumentista Pep Pascual i de diversos artistes de l'Ateneu Popular 9Barris (4 d'agost, 22 h).

L'endemà, serà el torn del 20è Concert de la Costa Brava - Memorial Ricard Viladesau, amb les actuacions de dues formacions històriques: Els Montgrins i La Principal de la Bisbal (5 d'agost, 22 h). I el 6 d'agost, programa doble amb dues propostes experimentals: el duo de veus, arpa i violí Formiga and Cigale compartint escenari amb La Principal de Tarragona (20 h) i el cantaor flamenc Pere Martínez amb la Cobla Marinada interpretant els arranjaments de Vicens Martín (23 h).

Més trobades: el 7 d'agost, serà el torn de la cantant Névoa, que cosirà fado i cobla amb la complicitat de La Flama de Farners (20 h), i del rumber barceloní Petitet, que agermanarà la seva particular orquestra simfònica de rumba catalana al so de la cobla (23 h).

Finalment, el festival es tancarà el 8 d'agost amb el debut de la nova Cobla Ciutat d'Amposta i l'espectacle Som de les Terres de l'Ebre (20 h) seguit d'un altre espectacle inèdit: el cantautor valencià Pau Alabajos, que ha dut el seu repertori al terreny de la banda, s'endinsa ara en els arranjaments per a cobla de la mà de la Cobla Bisbal Jove (23 h).

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat