Actualitzat el 27/10/2020

La gran veu de les balades arrumbades

Mor als 61 anys el cantant i compositor Parrita

Vicente Castro Giménez, conegut artísticament com Parrita, ha mort aquest dilluns 24 d'octubre a Terrassa, després de patir un vessament cerebral dies enrere. Nascut al raval valencià de Natzaret el 1958, va ser una estrella de la rumba i la balada flamenca, especialment estimat a la comunitat gitana. 
Parrita

Abans de dedicar-se professionalment a la música, Parrita, germà petit del cantaor El Peti, va treballar com a pescador i cambrer per la costa de l'Horta, mentre es guanyava uns calerons versionant èxits de Peret o El Príncipe Gitano. Un dels seus primers grans èxits va ser la seva versió del 1982 de "Dama, dama", de Cecilia. Establert des de feia anys a Rubí, la seva amplitud de mires li permetia versionar èxits de pop, brodar la salsa gitana o capbussar-se en el cante jondo. La seva carrera va ser intermitent per al gran públic però el seu carisma entre els afeccionats a la rumba i la cançó romàntica, i especialment, entre els gitanos, és immens.

Va col·laborar i va influir en infinitat d'artistes, de Sabor de Gràcia a Paco de Lucía, passant per Carles Benavent, Joan Albert Amargós, Kitflus, Maruja Garrido, Miguel Poveda, Chiquetete o Moncho. Amb aquests dos darrers, l'any 2014 va progratonitzar la gira conjunta Gitanos Tour. Entre els darrers artistes que l'han reivindicat hi ha Rosalia, que n'ha versionat, entre altres cançons, "Cositas de ayer".

Navega per les etiquetes

Parritarumbabalada

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat