Actualitzat el 11/11/2020

Folk en clau femenina al Mar i Terra

La Setmana de la Cultura Popular i Tradicional de Palma, del 14 al 21 de novembre

La Setmana de la Cultura Popular i Tradicional de Palma celebrarà una una nova edició entre els propers 14 i 21 de novembre. Enguany, la programació al teatre Mar i Terra s'ha centrat en ressaltar el protagonisme de la dona, i s'obrirà amb tota una personalitat del folk: Ana Alcaide.  
Ana Alcaide

La cantant, compositora i sonadora de nickelharpa Ana Alcaide, provinent de Toledo, presentarà el 14 de novembre el seu darrer treball, Leyenda (ARC, 2016), amb un repertori que explora diversos mites i llegendes de dones ancestrals, i que inclou peces que reivindiquen la llibertat i independència de la dona, com ara "Diosa Luolaien". El 18 de novembre, l'espectacle Figues d'un altre paner revisarà cançons populars de Menorca i arreu dels Països Catalans, revisades en clau femenina. I l'endemà, 19 de novembre, serà el torn del jove grup Gipó, que fusiona cançó mallorquina i jazz. Per al dia 20 hi ha previst un acte de reconeixement a Dolors Rodríguez Fuster, que durant gairebé 30 anys ha ensenyat ball de bot, i també la presentació de Sa Madona, el nou projecte dels Germans Martorell en què homenatgen la seva mare, amb la participació de Clara Fiol, Mateu Xurí, Carlota Cáceres i Maria Servera. Finalment, el dissabte 21 s'hi presentarà el jove trio gallec de ball folk Oîma.

També hi haurà activitats de la Setmana al teatre municipal Catalina Valls. Entre altres, el dia 17 de novembre es farà un combat de cançó improvisada amb la participació de les glosadores Maribel Servera, Antònia Pipiu, Maria Magdalena Amengual i Cati Eva Canyellas. El combat estarà precedit per la taula rodona Dona i festa popular: tant la festa com la cultura també són nostres!, amb la participació de l'Assemblea Antipatriarcal de Manacor, Madones de sa Festa d'Artà, Cossieres de Montuïri, La Mala Pècora de Pollença i les Cossieres de Son Sardina.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat