En portada

Chicuelo i Marco Mezquida publiquen el disc conjunt 'Conexión'

Dos sols incandescents

El públic que va assistir a l'estrena de la col·laboració entre el guitarrista Chicuelo i el pianista Marco Mezquida a la passada Fira Mediterrània de Manresa pot constatar que aquesta trobada és extraordinària. Ara publiquen disc, Conexión (Taler de Músics, 2017), i el presentaran el 4 de maig a L'Auditori de Barcelona.

El rossellonès estima cantar...

'Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló' reuneix un centenar de cançons recollides per Jordi Pere Cerdà

El poeta i activista cultural de Sallagosa Jordi Pere Cerdà (1920-2011) va recollir entre els anys 1944 i 1960 un centenar de cançons en boca de pastors, cantaires i gent de muntanya de pobles cerdans i rossellonesos. L'editorial Mediterrània les recull en un llibre que inclou a més dos cedés amb les interpretacions que ell mateix, amb alguns informants, va enregistrar acompanyant-se a la guitarra. 

Tresors del teatre musical català

Alady, Sisa, Capri, Gitanillo de Bronze, La Trinca... al Club Trébol

El programa Club Trébol de Ràdio 4 ofereix aquest 23 d'abril (16 h) la tercera part de la sèrie dedicada al teatre musical català, amb músiques de cabaret, varietats, revistes del Paral·lel, clàssics catalans revisitats, melodies de Broadway adaptades, paròdies diverses...

Potència i encant del folk

El XVI Xàbia Folk, del 5 al 7 de maig

És un dels cicles de música popular més fiables i amb més personalitat dels que es fan als Països Catalans. Sempre atent a la potència i l'encant de propostes ben triades, el Xàbia Folk ja ha presentat la XVI edició, amb quatre concerts del 5 al 7 de maig i un pròleg-presentació, aquest mateix 21 d'abril, amb Milo Ke Mandarini

Sardanes a la plaça de la Catedral... Gravem!

La Principal del Llobregat grava un disc en directe a l'emblemàtic espai barceloní

Ja fa 47 anys que la cobla La Principal del Llobregat ofereix una actuació a la plaça de la Catedral de Barcelona coincidint amb la primavera. Aquest dissabte 22 d'abril a les 18 h hi tornarà. Però aquest cop serà encara més especial, perquè s'hi gravarà un disc en directe.  

Don Ata, sempre present

Lidia Borda interpreta Atahualpa Yupanqui el divendres 21 d'abril al Tradicionàrius

Gegantina patum del folk i la cançó americana, Atahualpa Yupanqui és autor de cançons que no paren de créixer i inspirar arreu. La cantant Lidia Borda, reconeguda figura del tango, oferirà el seu homenatge particular al cantor aquest divendres 21 d'abril, en coproducció del XXX Tradicionàrius amb el cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya.

Segon round dels coblístics desacoblats

Florenci Trullàs i Jordi Molina, al segon programa en directe del 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Després de la gravació amb públic, el passat 30 de març, del programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4', que va reunir sota el títol de Coblístics desacoblats els músics Esteve Molero, Xavi Torrent, Jordi Guixé i Jordi León, aquest dijous 20 d'abril arriba la segona part, amb la participació de dos cracks: Florenci Trullàs i Jordi Molina.

Tots els xiquets la seguíem...

Estrenem el clip amb la versió d'Apa d'"Homenatge a Teresa"

Entre el cant tradicional valencià i el flamenc, la veu d'Apa presenta el disc Flamencianes (Mesdemil, 2017). A Sons de la Mediterrània i Enderrock.cat estrenem el clip d'una de les cançons, la popular "Homenatge a Teresa", d'Ovidi Montllor. El 29 d'abril actuarà a Godella. El 25 de maig, a Barcelona.

Vuit dijous primaverals

El cicle Etnomusic del Museu Valencià d'Etnologia, del 27 d'abril al 15 de juny

Amb el cantant i multiinstrumentista de Madagascar Kilema s'obrirà el proper 27 d'abril una nova edició del cicle Etnomusic, que organitza el Museu Valencià d'Etnologia. Fins al 15 de juny, hi haurà vuit concerts representatius de diverses tradicions musicals: timple canari, polirítmia africana, música modal de l'orient mediterrani, cançons sefardites, dolçaina valenciana, etc. 

La rumba mai no mor

Rumba Club reapareix en una nit especial amb el nou disc d'Arrels de Gràcia i Txarly Brown DJ

Com la rumba mateixa, el Rumba Club, el cicle de concerts i sessions rumberes a Barcelona, té una història accidentada que ha passat per diversos espais i circumstàncies. Avui 12 d'abril, tot just una setmana abans de complir els 10 anys, reapareix en una nit especial a La[2] de l'Apolo amb la presentació del nou disc d'Arrels de Gràcia, seguida de sessió rumbera amb Txarly Brown DJ.  
Pàgina 1 de 163
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat