En portada

Labyrinth Catalunya, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Abril de sons laberíntics

La quarta edició del Labyrinth Catalunya omplirà de músiques mediterrànies i orientals Cardedeu el proper mes d'abril. A més, el cicle s'ha aliat per primer cop amb el Tradicionàrius. En parlaran dos dels seus impulsors, Hristos Barbas i Anna Pont, aquest 16 de febrer al programa Tradicionàrius de Ràdio 4

Nit d'arrel sensual

Mousse de Parrús i Eròtic Giust, aquest 15 de febrer al Tradicionàrius

El festival Tradicionàrius acull aquest 15 de febrer una nit de música tradicional, cuplets, poesia, humor i moviment eròtic amb dos joves grups: Mousse de Parrús, que actualitza la tradició dels cuplets catalans, i Eròtic Giust, que combina arts escèniques i poesia reprenent un antic projecte de Marcel Casellas.

"A Creta i al Caire he viscut coses increïbles amb la gent i la música"

Andrés Belmonte presenta el disc 'Tariq', el 3 de març al Cafè Mercedes Jazz de Russafa

Després de més de deu anys sense traure un disc propi, però amb una gran trajectòria de col·laboracions, Andrés Belmonte publicarà a principi de març Tariq (Sedajazz, 2019), on mescla música jazz, àrab i tradicional valenciana. Parlem amb el flautista valencià i estrenem la cançó "El Caire" en exclusiva.

Polifonia popular al Tradicionàrius

Tornaveus presenta el seu primer disc aquest 14 de febrer al CAT

Nit de polifonia popular catalana al CAT de Gràcia. Aquest dijous 14 de febrer al CAT de Gràcia (21.30 h) el quintet vocal Tornaveus presentarà el seu primer àlbum, homònim i editat pel segell Ficta, que l'any passat va guanyar el Premi Josep Anselm Clavé.   

Reunió de músics bestials

Joan Díaz musica els poemes del 'Bestiari' de Josep Carner en el nou disc de Newcat

Bestiari (Seed Music, 2019), el nou treball del The New Catalan Ensemble, no és un llibre-disc qualsevol. No només perquè incorpora tot un projecte pedagògic al voltant dels poemes carnerians musicats per Joan Díaz, sinó perquè ha reunit un nombrosíssim grup d'artistes vinculats a la música d'arrel catalana.     

Una abraçada a l'altra banda del mar

Dani Caracola & Barsiluna Agraw Project presenten 'Hamsa' al BarnaSants

El cantautor Dani Caracola abraça les històries, les llegendes i sobretot les músiques nord-africanes al seu nou disc, Hamsa (autoeditat, 2019). El 16 de febrer el presentarà al Casinet d'Hostafrancs, en el marc del festival BarnaSants. Parlem amb ell d'un disc que és, també, tot un exercici de memòria històrica.

Antics tresors del cant tradicional grec

Els habitants del laberint (3): Katerina Papadopoulou

De l'11 al 21 d'abril, el IV Labyrinth Catalunya oferirà a diversos espais de Cardedeu –i també al CAT de Gràcia– concerts i tallers vinculats a les músiques de l'Orient Mitjà i el Mediterrani. A Sons us n'anem presentant els protagonistes. I avui és el torn d'una gran cantant grega: Katerina Papadopoulou.

La música segons Xavier Batllés

Aquest dissabte 9 de febrer al Club Trébol

Xavier Batllés se sent un músic underground que no renuncia a fer la feina com creu que l'ha de fer. De l'ofici a l'estudi de gravació, i també de la multitud de grups i produccions en què ha pres part al llarg de la seva carrera, en parlarà aquest dissabte 9 de febrer al programa Club Trébol de Ràdio 4.    

De les mostres a la plaça viva

S'Estol des Gerricó, al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

L'històric grup S'Estol des Gerricó va ser un dels participants a la passada edició del festival Tradicionàrius i a la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. Dos dels seus integrants, Maria Mascaró i Lluís Vaquer, van aprofitar per passar pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  

Galícia i Irlanda, protagonistes a la XII Violinada

La trobada de violins i instruments afins, a Argelaguer del 8 al 10 de febrer

La Violinada, la trobada de corda fregada a Argelaguer, a la Garrotxa, celebrarà la dotzena edició del 9 al 9 de febrer, amb Galícia i Irlanda com a cultures convidades. Com sempre, hi haurà tallers diversos, actuacions i trobades per ballar, cantar i tocar com cal: entre tots.
Pàgina 1 de 209
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat