En portada

La Filmoteca de Catalunya projecta aquest 14 de novembre el film "Transes", de Mohamed el Bouhali

L'explosió musical de Nass el Ghiwane

La XIII Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que se celebra al llarg d'aquest novembre a la Filmoteca, projecta aquest dijous 14 de novembre l'històric film Transes, sobre la irrupció al Marroc dels anys setanta d'una música arrelada i contestatària, amb la presència del director, Mohamed el Bouhali

Un inventari necessari

Ferran Riera presenta el nou llibre sobre el folk als Països Catalans, aquest 14 de novembre al CAT

El periodista Ferran Riera presenta el llibre Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius (Pagès Editors, 2019) aquest dijous 14 de novembre al CAT de Gràcia (19.30 h). Parlem amb ell sobre un llibre que, entre altres mèrits, documenta la feina d'un grapat de persones a qui cal agrair la continuïtat i la difusió de la música d'arrel popular. 

Taverna atarantel·lada

Piero Pesce i Jimmy Sciortino porten els sons del sud d'Itàlia aquest 13 de novembre al Bar del CAT

Ballar i expiar dimonis. Aquestes han estat dues de les grans funcions de la tarantel·la al sud d'Itàlia. Qui vulgui ballar, expiar dimonis o passar una bona estona, ho podrà fer aquest dimecres 13 de novembre a la Taverna del CAT de Gràcia, amb Piero Pesce i Jimmy Sciortino (21.30 h, accés lliure).

Passeig violinístic pel Mediterrani

Violinistes de diversos estils i cançons gregues, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El violí sona de maneres molt diferents arreu del Mediterràni. En deixarà constància l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4 del dissabte 9 de novembre, que anirà del camp de Màlaga a Grècia. I en aquest darrer país es quedarà el programa durant la seva segona meitat, en què sonaran cançons gregues diverses. 

Festassa bluegrass a Mollet del Vallès

El festival Al Ras reuneix grans músics d'aquest estil el dissabte 10 de novembre

El festival Al Ras de música bluegrass i old-time, que impulsa el banjista Lluís Gómez, celebra la 18a edició aquests dies amb activitats a diversos espais de Gràcia. El plat fort, però, serà el dissabte 9 de novembre al centre Can Pantiquet de Mollet, amb actuacions durant tota la tarda i la nit.  

Passió per la cançó popular

Un concert-conferència recorda la feina de Joan Tomàs aquest 10 de novembre a Fogars de Montclús

El proper diumenge 10 de novembre, la masia Mariona de Fogars de Montclús acollirà la conferència-concert Joan Tomàs. Passió per la cançó popular catalana (17 h), on s'homenatjarà el músic i pedagog Joan Tomàs, reconegut entre altres per la seva tasca en el cant coral, la recerca etnomusicològica, etc.

Poemes, pintures i cançons

Clàudia Cabero presenta 'Aorta' al Teatre de Sarrià aquest 8 de novembre

El passat 13 d'octubre, tot just un any després de guanyar el concurs Sons 2018, la cantant Clàudia Cabero va presentar el disc Aorta (U98, 2019) a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquest divendres 8 de novembre, ho farà al Teatre de Sarrià, a Barcelona (21 h).  

Cançons de pit i fora

Fàbregas i Arnella fan cantar la Taverna del CAT aquest 6 de novembre

La Taverna del CAT, les sessions de música informal que cada dimecres es viuen i es canten al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, estarà animada aquest 6 de novembre per dues personalitats emblemàtiques i entranyables del folk català: Jordi Fàbregas i Jaume Arnella

Arri!

Cançons de cavalls, ases, mules i matxos, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Els pobles han cantat ancestralment als cavalls i els seus parents, companys de fatigues en els viatges i en les feines al camp. Aquest dissabte 2 de novembre, al programa Tradicionàrius de Ràdio 4 sonaran unes quantes de les cançons que, en els més diversos estils i arreu del món, s'han dedicat a aquests nobles animals.

Homenatge als Xeremiers de sa Calatrava

Tindrà lloc en el marc de la Setmana de la Cultura Popular de Palma, del 3 al 9 de novembre

Entre els propers 3 i 9 de novembre, la Setmana de la Cultura Popular de Palma oferirà una atapeïda programació vinculada al folk i la música d'arrel. Hi haurà propostes provinents de Castella, d'Occitània i de Bèlgica, i es retrà un homenatge als emblemàtics Xeremiers de sa Calatrava
Pàgina 1 de 228
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat