Del Bàltic a l'Àfrica, passant pel Carib

El so de la nickelharpa i les visions africanes de la música caribenya, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Viatge musical del nord cap al sud aquest dissabte 3 d'octubre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, que començarà explorant els sons de la nickelharpa i, ja en la segona part, comentarà algunes músiques d'arrel afrocaribenya que han estat assumides i reciclades, en un viatge de tornada, a l'Àfrica actual. 

Camarón, l'home dibuixat

Irene Mala i Salva J. Romero dediquen un llibre d'il·lustracions al llegendari cantaor andalús

José Monge Cruz (San Fernando, 1950 - Badalona, 1992): Camarón de la Isla, emblema dels gitanos, de la música i de la llibertat. Però també una persona tímida i turmentada. La dibuixant Irene Mala i l'escriptor Salva F. Romero l'han retratat i celebrat en un llibre esplèndid: La alegría y la pena.

El folk reflota

El Centre Artesà Tradicionàrius reprèn l'activitat aquest 7 d'octubre

Dimecres 7 d'octubre engega la 21a edició de La Taverna del CAT. Serà el tret de sortida d'una tardor folk amb què el Centre Artesà Tradicionàrius reprèn les activitats després d'una primavera i un estiu amb menys activitats de les desitjades. 

Més present que mai

La 23a Fira Mediterrània acollirà 46 espectacles i concerts en viu a Manresa

Davant les actuals condicions sanitàries, els organitzadors de la Fira Mediterrània s'han proposat guanyar espai i temps, per això oferiran activitats professionals en línia del 13 al 15 d'octubre i activitats i espectacles en viu a Manresa del 15 al 18 d'octubre. L'objectiu: una fira híbrida, segura i expandida.

Emergència mediterrània, ciutadania en resistència

La Mostra Viva del Mediterrani, a València de l'1 al 18 d'octubre

La Mostra Viva del Mediterrani celebra una nova edició en diversos espais de la ciutat de València, de l'1 al 18 d'octubre i sota el lema "Emergència mediterrània, ciutadania en resistència". En l'apartat musical, hi haurà concerts com els dels xipriotes Monsieur Doumani i els napolitans Stefano Saletti i Banda Ikona.

El País Valencià, amb veu de dona

Cantants de la música popular valenciana, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Aquest dissabte 25 de setembre, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 el protagonitzaran diverses dones cantants que hen destacat en la música d'arrel, el folk i la cançó d'autora al País Valencià. Des dels anys setanta fins avui mateix.

Grans documentals pel forat del Mirell

El nou festival a la Bisbal d'Empordà ofereix projeccions i xerrades del 9 a l'11 d'octubre

En aquests temps d'anglicismes depredadors i uniformitat gregària, són ben refrescants les propostes que reivindiquen la cultura universal amb sabor local. Això faran, prenent el nom d'un joc infantil empordanès, al Mundial de la Bisbal d'Empordà, que acollirà del 9 a l'11 d'octubre una nova iniciativa vinculada al cinema i la música.

La Fira Mediterrània escalfa motors

Et convidem a escoltar algunes de les músiques que sonaran en viu a Manresa el proper octubre

La Fira Mediterrània de Manresa celebrarà la 23a edició del 13 al 18 d'octubre. Hi haurà espectacles gratuïts i altres a preus assequibles (5 euros l'entrada anticipada i 10, el mateix dia), però, per tal de controlar l'aforament, caldrà fer reserva per tots.

Vida i cançons de Palmira Jaquetti

Aquest 21 de setembre es fa a la Filmoteca de Catalunya l'acte central del seu 125è aniversari

Avui, dilluns 21 de setembre, fa 125 anys que va néixer Palmira Jaquetti. La Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, acollirà l'acte central de commemoració, que girarà al voltant de la cançó popular catalana, gran passió de la poetessa i folklorista, així com de la seva vida i obra.

Al·leluia!

Cançons negro spirituals, al Tradicionàrius de Ràdio 4

Veus corals que s'enlairen cap als cels de joia. Aquest dissabte 19 de setembre, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 repassarà uns quants tresors de la música negro spiritual, tant en versions de grups nordamericans com en les moltes que s'han fet al català des de l'àmbit coral i folk.
Pàgina 2 de 246
< AnteriorSegüent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat