Etiqueta flabiol

La rumba i el flabiol es troben a Mataró

Aquest dissabte 19 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament

 La XII Mostra de Cultura Popular i la XI Diada de la Rumba s'han coordinat a Mataró per unir dos dels sons més característics de la ciutat maresmenca: el flabiol i la rumba. Al llarg del dissabte 19 d'octubre hi haurà activitats a la plaça de l'Ajuntament.

Divendres flabiolaire a les Santes

Jazzcat, la Cobla Sant Jordi amb Roger Mas i la Cobla Contemporània, a les festes de Mataró

Mataró celebra enguany els 300 anys de la primera menció documentada dels flabiols a la ciutat. El petit  instrument tindrà un gran protagonisme aquest divendres 26 de juliol, en plena festa de les Santes, amb les actuacions de JazzCat, la Cobla Sant Jordi amb Roger Mas i la Cobla Contemporània

Tres-cents anys de flabiols a Mataró

Els músics de la ciutat maresmenca celebraran l'efemèride al llarg del 2019

El 2019 fa 300 anys de la primera referència escrita del flabiol a Mataró. Una comissió ciutadana de la ciutat ha engegat una iniciativa per commemorar-ho amb un seguit d'activitats. La primera: aquest diumenge 27 de gener, amb una trobada de flabiolaires a la plaça de Santa Anna (12 h). 

La Sardana curta de Sant Esteve de les Roures, protagonista a la Festa del Flabiol

L'emblemàtica trobada d'Arbúcies celebra la XXXIV edició els dies 3 i 4 de novembre

Arbúcies celebrarà el cap de setmana del 3 i el 4 de novembre la seva emblemàtica Festa del Flabiol. Com a novetat, s'engegarà la nova Escola de Joves Flabiolaires. Pel que fa a la peça que interpretaran conjuntament tots els flabiolaires, enguany s'ha triat la "Sardana curta de Sant Esteve de les Roures". 

Un flabiol que vola

Marc Egea publica el disc 'Uccellino'

Què tenen en comú els flabiols i els ocells? Que tots dos refilen. I després, que tots dos protagonitzen el nou disc de Marc Egea, Uccellino (autoeditat, 2017), un recull de peces de repertori il·limitat interpretades amb aquest petit instrument i dedicades als ocells, els ocellets i els ocellots. 

Un flabiol inquiet

Xavi Torrent participarà aquest 30 de març a la trobada 'Coblístics desacoblats' al Tradicionàrius

El tercer convidat de la primera trobada Coblístics desacoblats, aquest 30 de març al CAT i dins el programa Tradicionàrius a Ràdio 4, és el flabiolaire Xavi Torrent, un músic que, a banda de participar en les aventures de la Cobla Sant Jordi, encapçala el grup de jazz amb flabiol Jazzcat. Parlem amb ell.

Es crea el primer màster de cobla a l'Esmuc

Arrencarà el curs vinent

Un pas endavant cap a la pedagogia dels nostres instruments, la recerca i la internacionalització. L'Esmuc (centre destacat en la introducció dels instruments tradicionals en l'àmbit acadèmic) innova un altre cop oferint un màster de cobla. Fins al 12 de setembre hi ha obertes les inscripcions.

Flabiol i tamborí al Museu de la Mediterrània

Aquest 8 de novembre s'hi farà un taller gratuït adreçat al públic familiar

Aquest diumenge 8 de novembre, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà un taller gratuït per a tota la família al voltant d'una gran parella musical: el flabiol i el tamborí. L'activitat es farà d'11 a 13 h.

Jazz amb flabiol, a Tradicionàrius a Ràdio 4

El programa entrevista el grup JazzCat

Fa unes setmanes parlàvem del primer disc del grup JazzCat, un treball on el flabiol s'agermana amb el jazz que es va presentar a la passada Festa del Flabiol d'Arbúcies. El seu flabiolaire, Xavi Torrent, és el protagonista que Tradicionàrius a Ràdio 4 entrevistarà aquest 22 de novembre.
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat