Etiqueta folk

Irlanda i Catalunya es donen la mà a Sitges

El Creative Connexions, del 25 al 28 d'octubre, pretén ser un punt de trobada entre ambdues cultures

Sitges acollirà un any més el festival Creative Connexions, un espai de trobada entre Irlanda i Catalunya que té com a principal protagonista l'escena musical folk. El cartell destaca artistes com John Sheahan (The Dubliners) i Michael HowardLisa Lambe amb Jake Curran o Jaume Arnella amb Corrandes són Corrandes.

Pannonica, benvinguts als ‘Balcans septentrionals’

La Barcelona Gypsy Balkan Orchestra, cap de cartell a l'oasi de la trompeta sèrbia en terres poloneses

A la riba del riu Poprad, partió natural de Polònia i Eslovàquia, s’hi apleguen des de fa sis anys milers d’entusiastes de la música folk en general i de la balcànica en particular. A la darrera edició del festival Pannonica hi va assistir el periodista Joan Estrany, que ens en fa aquesta detallada i viva crònica. 

Guia folk de la Mercè

Triem deu activitats de cultura popular i música d'arrel

Barcelona celebra del 21 al 24 de setembre les festes de la Mercè, amb un munt de saraus escampats per la ciutat. D'entre tots, a Sons de la Mediterrània n'hem triat deu de relacionats amb la cultura popular i la música d'arrel tradicional. Seguicis festius, rumbes, folk, sardanes, flamenc, chaabi, fado...

Cims diatònics

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, a Arsèguel del 27 al 29 de juliol

Com cada juliol, acordions diatònics representants de tradicions musicals d'arreu del món es trobaran a Arsèguel del 27 al 29 de juliol, per protagonitzar una trobada veterana que, els darrers anys, ha escampat el seu radi d'acció a diversos pobles veïns.

Guia folk del Grec

Triem onze propostes del festival d'estiu de Barcelona

Som a ple estiu i ja està en marxa una nova edició del Grec, el festival que organitza cada any l'Ajuntament de Barcelona. Entre l'extensíssima programació, a Sons de la Mediterrània hem triat onze propostes que tenen en la música d'arrel popular un element central. Aquest és el nostre onze ideal. 

Buscant les arrels comunes

Capella de Ministrers connecta música antiga i tradicional valenciana al disc 'Arrels'

La connexió entre la música de tradició oral, les formes més arcaiques de composició i la interpretació amb criteris històrics és la clau d'Arrels (Licanus, 2018), el nou disc de la Capella de Ministrers de Carles Magraner. Hi ha fandangos, boleros, peteneres... i les veus d'Elia CasanovaApa.

Què tenen les cançons d'Els Jóvens?

El primer disc del grup, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

A la final del Concurs Sons van fer el seu primer concert. Dijous passat van fer el cinquè, a Torrent. Entremig han publicat un disc que és una bomba. Són Els Jóvens. Un d'ells, Pep Mirambell, mirarà d'explicar què tenen les cançons del grup, el dissabte 16 de juny al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Dansa i músiques d'arrel a les Valls d'Àneu

El festival de cultures del Pirineu Dansàneu, del 30 de juny al 8 de juliol

El patrimoni artístic, històric i natural dels pobles de les Valls d'Àneu és l'eix del Dansàneu, el cicle d'estiu que programa espectacles de dansa i música d'arrel a diversos espais emblemàtics d'Esterri, València d'Àneu, Isil, la Guingueta, Espot, Escaló, Sorpe i Son.

Kepa Junkera, Lídia Pujol i Pau Riba al Desfolca't 2018

La XXVII edició del Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf, del 29 de juny a l'1 de juliol

La música popular i tradicional també té un lloc en el gran ventall de festivals de música que arriba amb l'entrada de la calor. El Desfolca't de Calaf celebrarà la seva 27a edició els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol , amb Kepa Junkera, Lídia Pujol, Pau Riba i Pony Pisador, entre molts altres.
Pàgina 1 de 10
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat