Etiqueta grup de folk

Caòtics del tot

El Grup de Folk es reuneix a la Ciutadella per celebrar els 50 anys del seu festival més emblemàtic

El 23 de maig de 1968, dia de l'Ascensió, va celebrar-se al Parc de la Ciutadella de Barcelona un festival multitudinari que ha quedat com el punt culminant en la fugaç però influent trajectòria del Grup de Folk. El diumenge 27 de maig molts dels seus integrants es reuniran per tornar a cantar i fer cantar tothom. 

Homenatge bagenc als 50 anys del Grup de Folk

El 21 d'abril al teatre Kursaal de Manresa

El Galliner, amb el suport dels agrupaments escoltes, esplais, mijacs manresans i bagencs i la Fira Mediterrània, retran un homenatge al Grup de de Folk a cinquanta anys de l'històric festival de la Ciutadella de Barcelona. Serà el 21 d'abril al teatre Kursaal de Manresa

Cantadors incorregibles

Crònica de Joan Soler i Amigó de la trobada de grups de folk al XXX Tradicionàrius

Un dels actes més entranyables del passat festival Tradicionàrius va ser la reunió, al voltant d'un arròs, d'integrants de grups de folk dels seixanta, el 29 d'abril passat al CAT de Gràcia. No hi va faltar Joan Soler i Amigó, escriptor i lletrista vinculat al Grup de Folk, que ha escrit aquestes línies per recordar la trobada. 

Un grup peculiar i el seu cronista

El periodista Ferran Riera parla del Grup de Folk al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aquest divendres 3 de febrer al CAT de Gràcia (20 h), el periodista Ferran Riera presentarà el seu llibre El Grup de Folk. Crònica d'un esclat (Cossetània Edicions). I l'endemà, dissabte 4, passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar aquest voluminós estudi que analitza d'on va sortir, com va ser i què va generar aquest col·lectiu musical.  

Crònica oral, coral i en colors

Ferran Riera Vives escriu una gran crònica del que va ser i el que va significar el Grup de Folk

Jaume Arnella explica que el Grup de Folk va ser com una mena de roda de foc amb una gran força centrífuga. No podia durar gaire temps, però les espurnes que va generar encara duren. Coincidint amb el 50è aniversari d'aquest emblemàtic col·lectiu musical, el periodista Ferran Riera Vives ha escrit un llibre on recull la gènesi, la vida i les repercussions artístiques i socials del Grup de Folk. Vet aquí una crònica oral i coral (perquè es basa sobretot en abundants entrevistes als protagonistes de la història) i en color (perquè ens explica amb un estil viu el revulsiu d'alegria, participació i desencotillament que va significar el Grup de Folk a la societat catalana).

Es busquen Grups de Folk

El Tradicionàrius 2017 celebrarà el 50è aniversari del Grup de Folk amb una gran trobada

El CAT fa una crida als Grups de Folk creats entre els anys 60 i 70 per participar en una trobada commemorativa del mig segle de la creació del Grup de Folk. I Jaume Arnella ho explica amb altres paraules: "Què us sembla si un dissabte fem una arrossada i fem gresca des del vermut fins a la sobretaula?".
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat