Etiqueta folk

Doble homenatge a Traginada

Per Sant Antoni, al Teatre Principal de Maó

El proper 17 de gener el Teatre Principal de Maó acollirà en el marc de la Diada de Sant Antoni el concert Menorca canta Traginada, que commemorarà el quarantè aniversari del primer disc de l'històric grup de folk menorquí. Atesa la gran demanda d'entrades, s'han programat dos passis: a les 17.30 i a les 20 h.  

Guia folk del BarnaSants

Triem 12 propostes en l'extensa programació del festival

Un dels signes que ja s'acosta un nou any és la presentació del projecte cultural de cançó d'autor BarnaSants. Com ja és tradició, a Sons de la Mediterrània ens hem mirat l'atapeïda programació del 2019 i n'hem triat una dotzena de propostes especialment vinculades al folk i la música d'arrel.

Una amalgama total

La BGKO, aquest dissabte 8 de desembre al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Des de fa cinc anys la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra no ha parat de créixer i evolucionar en el seu so i la seva formació, en una amalgama com a mínim tan rica com la de molts dels ritmes que interpreten en directe. Aquest dissabte 8 de desembre seran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Primeres confirmacions del Tradicionàrius 2019

Roger Andorrà inaugurarà el festival l'11 de gener amb 'Electrogralla'

El festival Tradicionàrius, que celebrarà la XXXII edició de l'11 de gener al 12 d'abril, ha presentat part de la seva programació: hi actuaran Roger Andorrà, Caïm Riba, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Joana Gomila amb Lali Ayguadé, Botifarra amb Ahmed Touzani, Coetus, 21 Boutons, etc.  

Als vents d'Hexacorde

El grup de folk castellà, aquest 1 de desembre al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aprofitant el seu pas pel Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 ha entrevistat el grup de folk castellà Hexacorde. Ells, i les seves canços, protagonitzaran el programa d'aquest dissabte 1 de desembre.

Irlanda i Catalunya es donen la mà a Sitges

El Creative Connexions, del 25 al 28 d'octubre, pretén ser un punt de trobada entre ambdues cultures

Sitges acollirà un any més el festival Creative Connexions, un espai de trobada entre Irlanda i Catalunya que té com a principal protagonista l'escena musical folk. El cartell destaca artistes com John Sheahan (The Dubliners) i Michael HowardLisa Lambe amb Jake Curran o Jaume Arnella amb Corrandes són Corrandes.

Pannonica, benvinguts als ‘Balcans septentrionals’

La Barcelona Gypsy Balkan Orchestra, cap de cartell a l'oasi de la trompeta sèrbia en terres poloneses

A la riba del riu Poprad, partió natural de Polònia i Eslovàquia, s’hi apleguen des de fa sis anys milers d’entusiastes de la música folk en general i de la balcànica en particular. A la darrera edició del festival Pannonica hi va assistir el periodista Joan Estrany, que ens en fa aquesta detallada i viva crònica. 

Guia folk de la Mercè

Triem deu activitats de cultura popular i música d'arrel

Barcelona celebra del 21 al 24 de setembre les festes de la Mercè, amb un munt de saraus escampats per la ciutat. D'entre tots, a Sons de la Mediterrània n'hem triat deu de relacionats amb la cultura popular i la música d'arrel tradicional. Seguicis festius, rumbes, folk, sardanes, flamenc, chaabi, fado...

Cims diatònics

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, a Arsèguel del 27 al 29 de juliol

Com cada juliol, acordions diatònics representants de tradicions musicals d'arreu del món es trobaran a Arsèguel del 27 al 29 de juliol, per protagonitzar una trobada veterana que, els darrers anys, ha escampat el seu radi d'acció a diversos pobles veïns.
Pàgina 1 de 11
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat