Actualitzat el 08/10/2015

Guiem Soldevila i l'essència humana poètica

El menorquí presenta una nova musicació de Ponç Pons, "Dona llegint una carta vora la finestra oberta"

L'any 2011 Guiem Soldevila va teixir 'Nura' (Blau), un disc a partir d'un poemari del també menorquí Ponç Pons. La poesia és un dels eixos cabdals de la feina del músic, on la sensibilitat i la cançó d'autor s'uneixen en filigranes íntimes i fresques. Enmig de la gira estiuenca, Soldevila es va tancar a l'estudi per enregistrar una nova musicació de Pons que ja podeu escoltar a EDR: "Dona llegint una carta vora la finestra oberta". 

Guiem Soldevila. Foto: Arxiu Terra i Cultura


No és la primera vegada que Guiem Soldevila musica l'obra de Ponç Pons, a qui considera un dels grans poetes del segle XXI: "És l'acte més natural del món. El seu llenguatge m'és molt proper, sobretot quan parla de l'essència humana, d'allò que estem fets i del que en realitat som, sempre de forma poètica, clara i directe. A més, i això no passa sempre, tenir la possibilitat de conèixer personalment a l'autor fa que el procés sigui encara més interessant", explica el menorquí. 

El paisatge marítim que apareix al nou clip no correspon a Menorca, tot i que segons l'autor s'hi assembla força. "Sortir de l'entorn conegut em sedueix", valora. Aquest paisatge és Cadaqués:   
 

El poema de Ponç Pons està inspirat en un quadre de Jan Veermer: "Expressa l'estat de màxima esplendor de l'amor, el desig i la sexualitat. Musicar-lo ha estat un glop d'aire fresc i n'he fet una cançó acústica amb aires pop amb la qual em sent molt a gust cantant en directe. Els arranjaments són senzills i sense grans pretensions". 

“Dona llegint una carta vora la finestra oberta” ha estat gravada aquest estiu entre actuació i actuació, i l'han acompanyat Lluís Gener (contrabaix elèctric), Moisès Pelegrí (bateria), Violant Menorca (violí) i Pau Marquès (violoncel). 

Guanyador del 17è concurs de Cantautors d'Horta-Guinardó, Soldevila explica que se sent molt còmode interpretant aquesta cançó en directe, i properament se'l podrà veure a l'Auditori de la Casa de Cultura de Girona (14 d'octubre), al Festival de Poesia de Sant Cugat del Vallès (26 d'octubre) i al Cicle Accents de Reus (14 de novembre). 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: