Actualitzat el 17/11/2015

Lluís Llach entregarà el VIII Premi Miquel Martí i Pol

L'acte se celebrarà aquest dimecres la seu de la SGAE de Barcelona

Dimecres 18 de novembre, a les 17 h a la seu de la SGAE de Barcelona, es farà públic el guanyador del VIII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any. El Certamen Terra i Cultura, impulsat pel Celler Vall Llach ha elegit com a finalistes les musicacions dels valencians Bertomeu ("Els amants") i Borja Penalba ("Cançó per fer camí"), el santboià Ismael Clark ("Horaris nocturns") i els vallesans Xavi Múrcia ("Cap a les deus") i Bikimel ("El borni").

Lluís Llach. Foto: Juan Miguel Morales

BertomeuBorja Penalba amb Mire Vives i Gemma HumetIsmael Clark, Xavi Múrcia i Bikimel són els 5 músics finalistes del Premi Miquel Martí i Pol, impulsat pel Celler Vall Llach de Porrera, per les musicacions que han enregistrat dels poetes Vicent Andrés Estellés ("Els amants"), Maria-Mercè Marçal (Cançó per per camí"), Joan Margarit ("Horaris nocturns") i Joan Vinyoli ("El borni"), respectivament. El VIII Premi Miquel Martí i Pol l'atorga el Celler Vall Llach amb el jurat del Certamen Terra i Cultura 2015, format per Lluís Llach, Laura Almerich, el sumelller del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

El jurat es va reunir el cap de setmana passat a Porrera i ja ha deliberat l'artista guanyador, que es farà públic el proper dimecres 18 a les 17 h a la seu de la SGAE de Barcelona (Passeig de Colom, 6). El guanyador rebrà 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. L'entrada a l'acte és lliure.

El palmarès del Premi Miquel Martí i Pol ha estat:
2014: Judit Neddermann i Ignasi Cussó ("El fugitiu" de MIquel Martí i Pol)
2013: Toni Xuclà i Gemma Humet ("Aquesta pau és meva" de Salvador Espriu)
2012: Roger Mas ("Si el mar tingués baranes" de Maria-Mercè Marçal)
2011: Tomàs de los Santos ("Homenatge anònim XV" de Vicent Andrés Estellés)
2010: Exaequo a Òscar Briz ("Sense futur" de
Salvador Espriu) i Joan Manuel Galeas ("Em declaro vençut" de Miquel Martí i Pol) 
2009: Sílvia Pérez Cruz ("Covava l'ou de la mort blanca de Maria-Mercè Marçal)
2008: Clara Andrés ("Personatges" de Josep Pedrals)


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: