Actualitzat el 02/09/2016

Poesia i música a La Setmana

Fins a l'11 de setembre La Setmana del Llibre en Català s'omple d'activitats literàries

La Setmana del Llibre en Català a més de la narrativa també té present la música i la poesia, tal com es pot comprovar fent un cop d'ull a la programació de l'edició d'enguany. Hi haurà noms com els dels cantautors i músics Cesk Freixas, Pau Romero (en un espectacle amb la narradora i actriu Assumpta Mercader), Pere Vilanova, Celdoni Fonoll, Gabriel Amargant Jazz Trio o Joana Serrat, a més de la participació d'autors molt vinculats al món musical com Roc Casagran o Màrius Serra.


Podeu consultar tota la programació de La Setmana, perquè d'activitats n'hi ha un munt desplegades del 2 a l'11 de setembre al pla de la Catedral de Barcelona. Des del Grup Enderrock us facilitem la cerca d'actes relacionats amb la música i la poesia, com les que organitza el mateix grup editorial en el marc del Dia de les Revistes i la Premsa en Català, el dia 10 de setembre. Durant la tarda del dia 10, la revista 440Clàssica presenta el concert-conversa entre Gabriel Amargant Jazz Trio i el periodista i director de la publicació Jordi Martí (18 h), i just després Enderrock presenta el concert-conversa entre la cantautora Joana Serrat i la periodista Helena Morén, que parlarà amb la protagonista de la portada de setembre de la revista.

Dins l'apartat 'Vespres de poesia i música', que se celebra a les 20 h, el 2 de setembre Cesk Freixas presenta el seu poemari Alè de taronja sencera (Tigre de Paper Edicions). El 3 de setembre és el torn d'una lectura poètica organitzada per l'Editorial Gregal amb Ricard Mirabete, Marta Pérez i Sierra, Guillem Payaró i Alba Muñoz. El dia 5 (18 h), lectura de La llum i la mort en la poesia de Carles Duarte i Joan Vinyoli, a càrrec del mateix Duarte, Elena de la Cruz i el cantautor Pere Vilanova. El dia 7 la narradora i actriu Assumpta Mercader s'acompanya del guitarrista i productor Pau Romero per presentar l'espectacle La dona que somiava mariatxes, basat en el llibre homònim. El dia 8 actuarà Celdoni Fonoll acompanyat de la seva dona, l'actriu Lloll Bertran, i el seu fill, Isaac Fonoll, per fer la lectura poètica "El caminant del parc [Dietari 2011-2012]".

Altres presentacions que tenen aires musicals són: el dia 3 de setembre, "Tot el que cal saber per cantar en una coral", a càrrec de Teresa Llobet, i Els avis cantaires de Sant Andreu (organitza Publicacions de l'Abadia de Montserrat), i els itineraris literaris "La Barcelona melòmana, els principals compositors a la ciutat", a càrrec de Cesc Avilés Pàmies (organitza Angle Editorial, dia 4), i "Boig per tu", l'itinerari que ha creat sobre Sau l'autor de la novel·la homònima de la cançó, Jordi Folch (dia 7, 18 h).

Enmig d'aquestes propostes trobareu actes que són commemoracions i celebracions importants, com el 50è aniversari d'El Quadern Gris de Josep Pla (dia 3), el 50è aniversari del poemari Teoria dels cossos de Gabriel Ferrater (dia 4), la lectura de Roc Casagran amb motiu del 30è aniversari de la mort del poeta Pere IV, així com del 700è aniversari de Ramon Llull, el desè aniversari de la col·lecció de poesia Alabatre (LaBreu Edicions) o la presentació del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat del Vallès.

També hi ha presentacions d'autors recents, com les d'El somni de William Blake de Josep M. Argemí i Ramon Mas (Ed. Males Herbes) i Res no és perfecte a Hawaii de Màrius Serra, la tarda del dia 3; o el vis-a-vis entre el conseller de cultura Santi Vila i el director del Tr3sC Miquel Curanta al proper MEAM (Museu Europeu d'Art Modern).

És important també destacar la lectura del manifest "La lectura escrita amb els refugiats" (dia 4, 13 h) a càrrec de Manel Fuentes, que suposarà el tancament de totes les casetes del recinte en solidaritat amb els milions de refugiats d'arreu del món, que tindran cinc minuts de record per part del món editorial català a les escales de la Catedral, així com l'homenatge a Muriel Casals (dia 5, 18 h).


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: