Actualitzat el 07/11/2016

Finalistes del Terra i Cultura 2016

Borja Penalba i Mireia Vives, Guiem Soldevila, Magnus Luna, Marta Elka i Ona Nua, els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat del certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, anuncia les cinc propostes finalistes del IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la darrera fase les adaptacions musicals dels poemes de Roc Casagran, Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Àngel Lladó Ribas.
 
Terra i cultura Foto: Xavier Mercadé

Per la novena edició s'ha recollit prop de 400 poemes musicats en català, la majoria dels quals a partir de peces publicades, i alguns escrits per a l'ocasió i enviats al Celler Vall Llach per al certamen Terra i Cultura. Enguany a la preselecció es van triar musicacions de tres poemes de Vicent Andrés Estellés, dos de Joan Salvat-Papasseit, dos de Joana Raspall i dos de Joan Vinyoli, els poetes més recurrents en aquesta edició.

D'entre els vint preseleccionats per Lluís Llach, finalment el jurat del certamen n'ha escollit cinc de finalistes: "Vindrà la mort" de Joan Vinyoli, a càrrec de Magnus Luna interpretat per Max Vilavecchia i Anna Ferrer; "Dóna'm la mà" de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Guiem Soldevila; "Llàgrimes", sobre el poema "La collita" de Vicent Andrés Estellés, a càrrec d'Ona Nua; "Si no fores (no amb mi)", de Roc Casagran, a càrrec de Mireia Vives i Borja Penalba, i "Ales útils", de Miquel Àngel Lladó Ribas, a càrrec de Marta Elka.

El jurat està format pel cantautor Lluís Llach; la guitarrista Laura Almerich; la directora de la Institució de l'Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs; el somelier del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. El proper 16 de novembre a les 12 h, un cop s'hagin reunit, es faran públics els cinc finalistes d'aquesta edició a la seu de la SGAE de Barcelona.

El Premi Miquel Martí i Pol té una dotació econòmica de 5.000 euros i una obra original de l'escultor Josep Bofill. A l'espera del veredicte definitiu del jurat, a continuació podeu escoltar cadascuna de les cinc musicacions:

Guiem Soldevila
"Dóna'm la mà"
Lletra: Joan Salvat-Papasseit
Inèdita

 

Magnus Luna (Anna Ferrer + Max Vilavecchia)
"Vindrà la mort"
Lletra: Joan Vinyoli
Del disc Clarobscur d'atzur (Taller de Músics, 2016)

 

Mireia Vives i Borja Penalba (+ Pau Cháfer - Edu Olmedo)
"Si no fores (no amb mi)"
Lletra: Roc Casagran
Del disc L'amor fora de mapa (Mésdemil, 2016)Ona Nua
"Llàgrimes"
Lletra: Vicent Andrés Estellés
Del disc Un gat i l'home al seu costat (Mésdemil, 2016)


Marta Elka
"Ales útils"
Lletra: Miquel Àngel Lladó
Del disc L'inquilí del gel (Blau, 2016)
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: